razvojni_logo_cb_s

Kakav ste tip majke u astrološkom smislu ?

Ako ste rodjeni u znaku Ovna, onda ste veoma dominantan tip majke i želite da itekako emotivno utječete na svoju djecu. Mars je vladar vašeg horoskopa što govori o veoma jakom utjecaju koji prenosite na svoju djecu. Veoma ste strogi u vaspitanju i to vam djeca mogu zamjerati ali vas se to ne tiče. Vi tjerate svoj pravac ponašanja. 

Ako ste u znaku Bika rodjeni, vi ste majka koja ima potrebu da svoju ljubav prema djeci pokaže kroz djela, tako što ste konstantno u kontaktu sa svojom djecom, brinete o njima, o tome koliko i šta imaju. Najvažnije je da im pokažete koliko ih volite jer vaša ljubav je ogromna i veoma topla. Umijete da budete veoma posvećeni razgovoru sa djecom. 

Ako ste rodjeni u znaku Blizanaca onda ste veoma drugarski tip majke. To zapravo znači da ste veoma otvoreni za saradnju i razgovor, uvijek djeci dajete previše prostora da pokažu sebe. Zbog ujecaja Merkura vama je važno da komunicirate sa djecom i da oni medjusobno komuniciraju. 

Ako ste rodjeni u znaku Raka, vaš vladar je Mesec a to je pokazatelj majčinstva u astrologiji. To govori da ste kao majka veoma posvećeni svom potomstvu i ideja o obitelji vam je izuzetna bliska, osjećate se veoma prijatno kada je u pitanju odnos sa djetetom, partnerom, članovima obitelji uopće. Vi ste posvećena i veoma brižna majka.

Ako ste rodjeni u znaku Lava, vi ste previše preopterećeni ambicijama svoje djece. Vaša djeca od vas mogu da nauče šta znači biti veoma aktivan i snažan kao ličnost. Često ste popustljivi ako vidite da vaša djeca napreduju i ako pokazuju ambicioznost. Tada ste im veliki ” vjetar u ledja ” i postajete im veliki prijatelj i podrška. .

Majka rodjena u znaku Djevice je veoma smirena i povučena osoba pa će njena podrška djeci biti veoma rezervirana. Ova majka se aktivira onda kada djetetu zaista potrebna podrška u svakodnevnom životu, tada je ova majka veoma aktivna, podstiče djecu na razgovor, komunikaciju, analizu svega onoga što se dešava u životu djeteta. 

Žena koja ima Sunce u znaku Vage je definitivno majka koja ume da pruži svojoj djeci veoma stabilan odnos i podršku. Najvažnije je da se ona trudi podjednako i oko partnera i oko djece. Ova tip žene je puna emocija i razumijevanja, stoga svojoj djeci pokušava da usadi osjećaj harmoniju. 

Majka koja je rodjena u znaku Škorpije ima jako duboke emocije ali i potrebu da kontrolira život svoje djece. To su one majke koje stalno brinu i svoje strahove često prenose na svoje, pa to bude veliki teret deci ali i samoj obitelji. Za ovu majku je najbitniji savjet da nauči da živi svoj život i da ga ispuni i drugim sadržajem jer tako će manje opterećivati svoju djecu. 

Strijelac kao znak je predstavnik slobode i potrebe da se bude samostalna ličnost. Ove osobe u ulozi majke su veoma rasterećene potrebe da nešto nameću svojoj djeci, djeca su veoma slobodna i nezavisna. To može biti veoma dobro ako se i djete osjeća slobodno, može da razume majčina razmišljanja. 

Majka koja ima Sunce u znaku Jarca je veoma ozbiljna i posvećena svom potomstvu ali nekada zbog svoje karijere i svojih poslovnih obaveza nije u stanju da se potpuno posveti odgajanju djece. Uglavnom od djece traže odgovornost i ozbiljnost i veoma su zadovoljni kada uvide da im djeca odrastaju u ambiciozne ljude. 

Osoba u znaku Vodolije je opušten tip majke i to je zapravo njena potreba unutrašnja koja je povezana sa njenim odrastanjem. To govori o tome da je ovak tip majke veoma željan povezivanja sa sobom na nivou djetinjstva pa samo vaspitanje djece je ustvari velika igra i radost. 

I na kraju ako ste rodjeni u znaku Ribe, onda ste veoma emotivna osoba u ulozi majke. Vaše djete uz vas može doživjeti najljepšu bajku ali sa druge strane vaše emocije mogu itekako negativno uticati na vas odnos sa djecom. Sve zavisi od toga kako ste raspoloženi.