razvojni_logo_cb_s

Istaknite prirodnu ljepotu uz nekoliko savjeta

Želite li istaknuti prirodnu ljepotu i osjećati se odlično u vlastitoj koži? Nije toliko teško kao što se možda čini. Zapravo, osjećati se lijepo i izgledati privlačno ovisi o nekoliko malih, ali iznimno važnih koraka koji mogu u potpunosti transformirati vaš život. Različite metode šminkanja i praćenje modnih trendova neće vam pomoći, ali briga o vašem umu i tijelu hoće. 

Donosimo nekoliko odličnih savjeta koji će pomoći da istaknete prirodnu ljepotu

Eye concact

Kontakta očima jasan je znak samopouzdanja, a kao što svi znamo, upravo takvi ljudi smatraju se privlačnijima od drugih. Osim toga, znak je poštovanja i čini vas aktivnim komunikatorom, a drugoj osobi daje do znanja kako razumijete i shvaćate što govori.

Ne zaboravite na osmijeh, jer dan bez smijeha izgubljen je dan

Jedan osmijeh ne košta ništa, a čini mnogo! Iako ovih dana  mislite da nema baš mnogo stvari kojima bi se mogli smijati, odvojite vrijeme i prođite kroz sve stvari na kojima trebate biti zahvalni i sve ljude na kojima ste zahvalni u životu i osmjeh će se pojaviti na licu, a vi ćete izgledati ljepše, jer osmijeh nas čini privlačnijima.

Započnite jutro čašom vode

Izgledati i osjećati se ljepše ovisi brizi koju posvećujete svom tijelu i  umu. Ukoliko se želite osjećati dobro u vlastitoj koži započnite svako jutro sa velikom čašom vode. Hidratacija je jako važna i jer pozitivno utječe na izgled naše kože. Čini da se osjećate dobro iznutra i izgledate nevjerojatno izvana. Osim toga, smanjuje anksioznost, glavobolju i čini da koža izgleda nevjerojatno svježe.

Odvijte vrijeme za zdraviji obrok

Ne brinite, to ne znači da morate zauvijek prestati jesti ono što volite. Međutim, postoji dosta zdravih i ukusnih namirnica koje možete uvrstiti u svoju prehranu. Na primjer, losos, avokado i orašasti plodovi sadrže zdrave masti zbog kojih vaša koža i kosa izgledaju prirodno nevjerojatno. Povrće i voće bogato vitaminom C također je neophodno za zdravu i mladenačku kožu. Jedna od odličnih namirnica svakako je tamna čokolada, osim što je nutritivno bogata, poboljšava protok krvi, štiti kožu od sunca i jedan je od najboljih natiosidansa.

“Beauty sleep”! je bitan

Priča o uspavanoj ljepotici postoji s razlogom. Dok spavate, stanice u vašem tijelu regeneriraju se. Nije ni čudno što se nakon neprospavane noći i gubitka dragocjenog vremena namijenjenog za san osjećate iscrpljeno. Ako želite pozdraviti svoje podočnjake i završiti rat s preuranjenim starenjem, pobrinite se da  spavate  najmanje 7 sati neprekidno tijekom noći. Ako imate problema sa spavanjem, postoje neke male, ali učinkovite stvari koje možete učiniti kako biste to prevladali. Na primjer, možete pokušati smanjiti unos kofeina, smanjiti vrijeme plavog zaslona prije spavanja ili barem postaviti telefon na noćni način rada.

Usvojite rutinu redovite tjelovježbeRedovito vježbanje ne znači da morate svaki dan ići u teretanu, ali da biste održali zdravu ravnotežu, morate redovito vježbati. Nemojte krivo shvatiti, biti lijep nema nikakve veze s veličinom ili oblikom vašeg tijela. Ono što vježbanje čini za vas je povećano lučenje ‘sretnih hormona’ u mozgu, podizanje razine energije, smanjenje stresa i usporavanje fizičkih znakova starenja. Ako niste ovisnik o teretani, dovoljna je jednostavna šetnja od 30 minuta kako biste se osjećali i izgledali sretnije, zdravije i ljepše