razvojni_logo_cb_s

Autor jedne od najpoznatijih pjesama otišao u svijet medicine

Makedonski pjevač Zoran Vanev započeo je svoju karijeru devedesetih godina, a nakon velikih hitova koji su ga proslavili, popularni pjevač se potpuno povukao i promijenio profesiju.

On danas sa obitelji živi u Švicarskoj i bavi se zdravstvenim osiguranjem. I dalje se bavi muzikom, ali ne tako aktivno, budući da nastupa i ide, kako kaže, samo tamo gdje on želi.

Kako je nedavno otkrio, diplomirao je na Fakultetu za prirodnu medicinu i postao priznati doktor prirodne medicine u Švicarskoj.

– Imam i dodatnu profesiju, ali muzika meni ostaje kao gen koji je urođen i uvijek ću se truditi da budem aktivan pa makar i ovako malo. Za dodatnu profesiju, koja mi je zadnjih četri godine sada glavna profesija, a to je da sam diplomirao na Fakultetu za Prirodnu medicinu i postao priznati doktor prirodne medicine u Švicarskoj – rekao je Zoran.

– Moje studije su trajale celih pet godina od ponedeljka do nedelje (bez pauze), zato što sam studirao od ponedjeljka do petka na prirodnom odsjeku, a svake subote i nedjelje sam izučavao konvencionalnu medicinu – istakao je čovjek bez čije pjesme je nemoguće da prođe bilo koje zavičajno druženje.

– Zato sam i nestao sa estrade, ali se ne kajem uopće, zato što se sada bavim jako korektnim poslom. Imam svoju praksu u Cirihu već četri godine i kao doktor prirodne medicine sam priznat kod zdravstvenih osiguranja – otkrio je pjevač.