Riba i krumpir su stari saveznici, ali možete ih pripremiti na drugačiji način.
Krumpir je jedna od najčešće korištenih namirnica kod nas, često se služi uz ribu, ali kombinaciju u kojoj se puni tunjevinom možda niste probali. Ako želite malo eksperimenta u kuhinju – ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 6 većih krumpira
- 1 veza mladog luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g neutralne pavlake
- so, papar
Priprema:
Krumpire obarite u ljusci, zatim ih isijecite na pola i pažljivo žličicom izdubite.
Luk ili praziluk isjecite na sitne kocke i izmiješajte ga sa tunjevinom. Dodajte izdubljene ostatke od krumpira, neutralnu pavlaku, posolite i popaprite i dobro izmiješajte. Smjesom punite krumpir.
U posudu za pečenje sipajte 50-100 ml vode. Krumpir prelijte maslinovim uljem i stavite da se peku na 200 °C 25-30 minuta.