razvojni_logo_cb_s

Probajte nešto novo i dobro: Krumpir punjen tunjevinom

Riba i krumpir su stari saveznici, ali možete ih pripremiti na drugačiji način.

Krumpir je jedna od najčešće korištenih namirnica kod nas, često se služi uz ribu, ali kombinaciju u kojoj se puni tunjevinom možda niste probali. Ako želite malo eksperimenta u kuhinju – ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 6 većih krumpira
  • 1 veza mladog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g neutralne pavlake
  • so, papar

Priprema:

Krumpire obarite u ljusci, zatim ih isijecite na pola i pažljivo žličicom izdubite.

Luk ili praziluk isjecite na sitne kocke i izmiješajte ga sa tunjevinom. Dodajte izdubljene ostatke od krumpira, neutralnu pavlaku, posolite i popaprite i dobro izmiješajte. Smjesom punite krumpir.

U posudu za pečenje sipajte 50-100 ml vode. Krumpir prelijte maslinovim uljem i stavite da se peku na 200 °C 25-30 minuta.