razvojni_logo_cb_s

Kako održati kosu zdravom u ljetnim mjesecima?

Ljeto je vrijeme za opuštanje, zabavu i sunčanje na plaži, ali dok vi uživate u ljetnom suncu, vaša kosa je izložena brojnim izazovima. Sunce, klor iz bazena i slana voda mogu isušiti i oštetiti vašu kosu, ostavljajući ju beživotnom i bez sjaja. No, ljeto je najidealnije godišnje doba da pustite kosu da bude u potpunosti prirodna i lepršava.

Dok uživate u ljetnom povjetarcu i zagrljaju sunca ne zaboravite zaštiti svoju kosu kao što štitite kožu od negativnih utjecaja, kako ne biste jesen dočekali s pretjerano ispucanim vrhovima i dodatnim oštećenjima.

Kako sačuvati kosu od oštećenja?

Hidratacija je ključna

Baš kao što tijelo treba hidrataciju tijekom ljetnih mjeseci, isto vrijedi i za kosu. Vrućina i sunce mogu isušiti vlasište i kosu, čineći ju lomljivom i beživotnom. Uz redovnu hidrataciju, adekvatan šampon i regenerator kosa će vam biti zahvalna, a poželjno je jednom do dva puta tjedno koristiti hidratantnu masku kako biste dubinski hidratizirali i nahranili kosu.

Ne zaboravite na šešir ili maramu

Jedan od najjednostavnijih načina zaštite kose od sunca jest nošenje šešira ili marame. One stvaraju takozvanu “barijeru” između sunčevih zraka i vaše kose te će na taj način smanjiti izravnu izloženost suncu, osim kose štite i vaše vlasište, a i savršen su modni detalj koji će začiniti vaš ljetni look.

Izbjegavajte pegle za kosu i slična sredstva za stiliziranje kose

Tijekom ljetnih mjeseci kosa je sama po sebi već dosta izložena toplini, stoga je važno izbjegavati dodatno izlaganje toplini poput pegla i ostalih alata za stiliziranje kose. Visoke temperature mogu dodatno isušiti kosu i prouzročiti dodatna oštećenja, ali uvijek postoji alternativa stiliziranja kose poput punđi, pletenica ili prirodnih valova.

Njega nakon kupanja u moru

Svi se volimo kupati umoru! No, slana voda može isušiti kosu, stoga je poželjno nakon kupanja u moru kosu isprati običnom vodom, kako biste uklonili svu sol s vlasišta i kose.

Štitite kosu kao što štitite kožu!

Kao što štitite kožu, slično biste trebali činiti i s kosom. U ljetnim mjesecima također je važno koristiti proizvode za zaštitu kose. Postoje različiti sprejevi i losioni za kosu koji sadrže SPF koji je odličan saveznik u zaštiti kose od UV zraka.

Također, možete posegnuti za proizvodima koji sadrže kokosovo ulje ili shea maslaca koji će dodatno njegovati vašu kosu.