razvojni_logo_cb_s

Planina Rtanj i prirodne sile

Od davnina planina Rtanj posebno mjesto zauzima među stanovnicima Srbije. Zbog neobičnog oblika, mističnih pojava na njemu ili zbog rtanjskog čaja sve više privlači turiste i domaće istraživače. Izgled joj je idealna trostrana piramida. Na Svjetskom kongresu istraživača NLO, donijet je zaključak da je ova planina centar vanzemaljskog života i onostranih pojava u cijelom svijetu, kao i da je Srbija zbog toga interesantna svim svjetskim silama.

Domaći istraživači energetskih polja tvrde da planina Rtanj djeluje kao sistem koji apsorbira  negativnu energiju iz okoline i transformira  je u energije koje povoljno djeluju na ljudski organizam. 

Rtanj je krečnjački masiv Karpatsko balkanskog planinskog sistema. Unutar planine se nalaze pećine, jame, podzemni izvori. A rtanjski čaj najpoznatiji je za liječenje astme, bronhitisa kašlja… Banje koje se nalaze u blizini Rtnja koriste blagodeti ove planine ,a to su Sokobanja, Banja Jošanica, Gamzigradska banja, Brestovačka banja. Valovi koji se proizvode na Rtnju su oni koji spadaju u red koje je Tesla otkrio, tzv. skalarni valovi na 28 kiloherca. S tim valovima možete komunicirati s jedne točke na drugu, ne samo planete Zemlje nego i cijele Galaksije. Tesla je imao velikih problema kada je krenuo da objavljuje informacije i kada je objavio da bi postavljanje 5 kula Vonderklif na pet točaka Zemlje mogao da kontrolira rezonancu Zemlje. Govorio je da bi mogao sa lakoćom da uspori ili ubrza kretanje Zemlje da bi izbjegao udar apokaliptičnog napada. Iz poduzetničkog kuta je loša ideja, ali iz ugla naroda je idealna. Tada to nije implemetirano zbog zlatnih poluga, a zahvaljujući novim naučnicima i istraživačima, Teslijancima sve te stvari mogu da zažive.

Ne samo da je korisno za komunikacije nego i za bolesti na molekularnom nivou, dok se jos nisu materijalizirale. Legenda kaže da  nekada davno Rtanj nije bio planina. Na njegovom mjestu živio je čarobnjak u dvorcu koji je čuvao cijelu okolinu i dijelio ljudima oko sebe, svakome po zasluzi. Onda se jednog dana tu podigla planina, a čarobnjak je ostao da živi ispod planine gdje do dana današnjeg pomaže svima koji vjeruju u njega.

Znanstveno objašnjenje  o imenu planine Rtanj se susreće sa latinskom riječi Artan. Vjeruje se od stare civilizacije Artanije, koja vuče korjenicu od Art i Artificus. Art predstavlja nešto oblikovano, doradjivano ljudskom rukom, a Artificus označava pojam neprirodno ili vještačko. Sve ovo nam pokazuje da je Rtanj zaista mistična planina sa velikom energijom, što potvrđuju naučni dokazi. Mada ono što se nama čini mistično je ono što ne znamo o silama prirode i što se ne uči u školi. A kao inspiraciju za sve ovo pogledajte seriju Bilježnica profesora Miškovića.