razvojni_logo_cb_s

VAN CLEEF I ARPELS ALHAMBRA KOLEKCIJA IKONIČNI SIMBOL SREĆE

Van Cleef i Arpels Alhambra kolekcija je kultna. 

Van Cleef i Arpels Alhambra kolekcija je vjerovatno najikoničniji i trenutno najprepoznatljiviji nakit od svih Van Cleef i Arpelovih kolekcija.  Da ne spominjemo najpopularnije.  Četvorolisni oblik je bezvremenski simbol sreće.  To je jedna od onih klasičnih kolekcija koja će uvijek biti u stilu i uključuje Van Cleef Alhambra ogrlicu ili razne dužine, minđuše, narukvice, prstenje i satove.  Od crnog oniksa do sedefa do dragog kamenja ukrašenog zlatom, ružičastim zlatom ili 18-karatnim bijelim zlatom.  Van Cleef & Arpels je osnovan 1906. na Place Vendôme u Parizu, a 1920-ih se motivi djeteline s četiri lista prvi put pojavljuju u arhivama Maison-a kao simbol sreće.  Međutim, tek su ranih 1950-ih Van Cleef & Arpels odlučili stvoriti pristupačnije komade finog nakita pored visokog nakita po kojem su već bili poznati.  La Boutique je dizajniran za nošenje tokom dana u odnosu na njihov drugi nakit koji je više odgovarao formalnim večerima.

Kolekcija Alhambra došla je kasnije 1968. godine koja je do danas najprepoznatljiviji amblem kompanije Van Cleef & Arpels.  Prvi komad kreiran za kolekciju Alhambra® bila je njihova duga Alhambra ogrlica i kolekcija je odatle rasla.  Kako je stekao popularnost među članovima kraljevske porodice i slavnim ličnostima, uključujući Grace Kelly, princezu od Monaka.

To je vrhunski, luksuzni brend, ali najpristupačnija opcija je njihov Sweet Alhambra privjesak ili narukvice koje počinju od oko 1380 dolara. Iako nikada ne možete pogriješiti s njihovim kultnim Alhambra naušnicama dostupnim u Neiman Marcusu.

Najpopularnija Van Cleef ogrlica je ogrlica Alhambra i njihovi bijeli sedefni komadi u kolekciji Alhambra.

 Van Cleef and Arpels je vjerovatno jedan od najpoznatijih brendova luksuznog nakita na svijetu, a ujedno i jedan od najskupljih. Cijena odražava vrhunski kvalitet dragog kamenja i izrade. Slavne osobe i članovi kraljevske porodice podigli su prestiž brendova i cijenu.

Ako se ikada odlučite odvojiti od svojih komada, Van Cleef drži njegovu vrijednost prilično dobro. Dok mnogi drugi brendovi nakita vremenom gube svoju vrijednost. Dakle, ako razmatrate Van Cleef & Arpels kao dio ulaganja, to je brend koji dobro drži svoju vrijednost. Sve dok vodite računa o originalnoj kutiji, certifikatu o autentičnosti i svim ostalim papirima s kojima je došao.

To je takođe prelijepo naslijeđe koje možete prenijeti i jednostavno uživati.

Van Cleef i Arpels Alhambra kolekcija je toliko popularna zbog svoje kvalitete i najpoznatija je.  Poznate ličnosti i članovi kraljevske porodice podigli su njegovu svijest i učinili ga simbolom bogatstva i luksuza.