razvojni_logo_cb_s

Čovjeku koji je otpjevao najveće hitove bolest je promijenila daljni tijek karijere

Srećko Šušić, bio je član jedne od najpopularnijih izdavačkih kuća ovim prostorima, Južni vetar, a onda je saznao dijagnozu koja mu je zauvijek promijenila život.

Rođen je u Kraljevu, te su ga još dok je bio dijete okarakterizirali kao veoma nadarenog i talentiranog za muziku. Tijekom godina je uspio zaštititi svoj privatni život od javnosti, a o njemu se moglo otkriti malo informacija. Šušić je prije par godina obznanio jedan dio života koji je rastužio javnost.

Naime, Srećko je ispričao da je rođen kao zdrav dječak kojem je nedugo nakon što je prohodao uspostavljena dijagnoza cerebralne paralize. To je i razlog zašto je cijeli život bio na štakama, a samim tim je ovu istinu krio od svih, te se cijeli živo borio sa poteškoćama koje donosi ova užasna bolest.

‘Ja sam morao krenuti u školu u pola pet. Moje društvo bilo je u vezama s djevojkama, a mene su one gledale kao prijatelja. Nekad smo imali samo suh komad kruha koji smo morali dijeliti’, rekao je Šušić.

Srećkova muzička karijera započela je 1992. godine. Izabrao je okušati se u svijetu narodne muzike, koja se vrlo rado slušala po kafanama i sličnim ugostiteljskim objektima. Srećko je svoje prve pjesme objavio u suradnji s izdavačkom kućom ‘Južni vetar’.

Šušić je bio aktivan pjevač sve do 2006. godine. Te godine je on naprasno prekinuo sve planirane projekte i izjavio je da je glazba izgubila vrijednost i smisao pojavom nekih produkcija.

Nakon povlačenja, Srećko nije imao puno dodira s javnom scenom, već je izabrao miran i izoliran život. Ljubav prema muzici nije nestala te i dalje nastupa, a njegovi obožavatelji su ga okarakterizirali kao skromnog i pristupačnog čovjeka koji, kada se lati mikrofona, dovede atmosferu do usijanja.