razvojni_logo_cb_s

Bred Pit prvu glavnu ulogu snimio je u Crnoj Gori, glumio je s Milenom Dravić

Bred Pit iza sebe ima više od trideset godina karijere u Holivudu te je snimio brojne uspješne filmove u kojima je igrao glavnog lika. Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimao u Jugoslaviji odnosno na crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverli Hils u Kaliforniju. Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u “Tamnoj strani sunca” u kojem glumi mladog Amerikanca kojeg porodica vodi na Jadran kako bi se izliječio od kožne bolesti. Film je sniman u Kotoru njegovoj okolini u ljeto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Film “Tamna strana sunca” je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine reditelja Božidara Bote Nikolića, a scenarij su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak i Gu Boyd.

U ovom filmu Bred Pit igra Rika Klajtona, mladića koji pati od rijetke kožne bolesti, gdje uči važne životne lekcije. Njegovu majku igra Milena Dravić, pored ostalih glumaca Gorice Popović, Sonje Savić, kao i mnogih drugih.

Reditelj Božidar Nikolić od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao je Breda Pita. On je bio veoma srećan zbog izbora i plaćen je samo 1.523 dolara za sedam sedmica snimanja uglavnom u Kotoru.

Očekujući da izliječi svog bolesnog sina, američka porodica dolazi na jadransku obalu. Mediteranski dani mladića s rijetkom kožnom bolešću teku kako se i očekivalo, sve dok ga djevojka ne natjera da poželi da postane neko drugi, prenosi Kliks.

U 90-ima je počeo njegov glumački uspon – 1994. glumi u filmu “Intervju s vampirom”, a uslijedili su “Legenda o jeseni” i “Sedam”. Nakon toga, 1997. godine snima “Sjeme zla” te “Sedam godina na Tibetu” i brojne druge.