razvojni_logo_cb_s

Znate li koje je osnovno značenje planeta u horoskopu 

Sunce

Pozicija sunca je pokazatelj gde najviše pokazujemo energiju i to je naša oblast života gdje ćemo staviti pečat. Takođe moguće je da nam je otac nesvjesno ostavio uticaj kroz tu životnu oblast.

Mjesec

Pozicija mjeseca u određenoj kući govori o tome da imamo veliki interes emotivni da se bavimo tom životnom temom, ukazuje nam šta nam je najbitnije na dnevnom nivou pošto je mjesec zadužen za naše dnevne aktivnosti. 

Mjesec ukazuje kroz koje životno polje najviše reagujemo nesvjesno. Takođe može da ukaže da u toj oblasti će biti dosta životnih promena.

Merkur

Pozicija Merkura govori da ta životna oblast nam je jako važna dao njoj najviše razmišljamo. Takođe Merkur ugovori u kojoj životnoj oblasti najlakše se ispoljava ma kroz komunikaciju i saradnju sa drugim ljudima. 

Venera

Venera nam pokazuje na koji način se socijalno i emotivno vezujemo sa drugim ljudima, napolje gde se nađe govori o tome da smo za tu životnu oblast vezani u smislu stvaranja svakodnevne životne harmonije. 

Pozicija Venere u određenoj kući može da nam ukaže sa koje strane i odakle nam dolazi ljubav ili partner. 

Mars

Kod Marsa imamo veoma jak uticaj tako da jako bitno odrediti odakle dolazi energija Marsa i na koji način se ispoljava. Kuća gde se nalazi Mars govori o tome gde najviše izražavamo životnoj energiju i zašta se najlakše iznerviramo u životu.ta oblast životna nam je jako bitna ali takođe nam stvara osećaj neprijatnosti jer je Mars planeta koja emituje najviše vatre i potencijalne agresivnosti. U slučaju da je Mars loše postavljen može biti problem da imamo konflikte kroz tu životnu oblast ili sa ljudima koji nam dolaze istog astrološkog polja. 

Jupiter

Pozicija Jupitera određenu astrološko kuću nam pokazuje gde se dešava porast i osobni pozitivni razvoj. Ako je Jupiter loše postavljen i ima loše aspekte onda donosi neprijatnosti i probleme kroz tu životnu oblast gdje je postavljen. 

Pozicija Jupitera takođe nam govori na koji način mislimo i o čemu najviše pozitivno razmišljamo.  Polje da se nađe Jupiter nam daje smjernice na koji način ćemo dobiti da nagrade u ovom životu i čemu treba da stremimo da bi se osjećali dobro. 

Saturn

Pozicija Saturna u horoskopu nam govori gde ćemo najviše da osetimo ograničenja odnosno koja životna oblast i opterećena karmom ili porodičnim problemima koje smo nasledili u ovom životu.

Jako je bitno dobro razmotriti oblast gde nam se nalazi Saturn jer tu ćemo uvek na izlaziti na prepreke.

Tamo gdje se nađe Saturn ukazuje da moramo da budemo veoma rigidni da poštujemo red i pravila, samo na taj način možemo da imamo dobitak kroz učenje koje nam pruža ova planeta.

Uran

Kuća gde se nađe ova planeta doživljava stalne neočekivane i iznenadne događaje.

Pozicija urana ukazuje na oblast životno gde ćemo uvijek da osjećamo nemir, nikada nećemo biti zadovoljni do kraja i uvek ćemo tražiti neki vid slobode kroz tu životnu oblast. Ako u toj životno je oblasti ne doživimo slobodu i nemamo pravo na svoj izbor onda može danas dočeka vrlane prijatno iznenađenje pod uticajem Urana.

Neptun

Pozicija Neptuna u određenoj kući ukazuje da kroz tu oblast možemo da razvijamo našu duhovnost i da se osjećamo veoma prijatno kao da smo u nekom svom svijetu zaštićeni od svega spolja. Takođe treba obratiti pažnju Da li je Neptun negativno postavljen jer u tom slučaju možemo da se osjećamo i nesigurno u toj životnoj oblasti, da nam bude sve poljuljano i da imamo osećaj i da smo skroz izgubljeni i sami na ovom svetu. Da bi pojačali uticaj Neptuna kroz tu životno oblast bilo bi dobro da mnogo više vere unesemo u to i da budemo smireni kad god odlučujemo nešto što se tiče te životne oblasti. 

Pluton

Pozicija plutona je veoma važna jer nam govori kroz koji životni segment osjećamo najveći nemir a opet i najveću životnu snagu. Pluton je naša spoljna snaga koje dobijamo i koju treba da transformiše mu kroz tu životnu oblast. Bitno je da znamo da je važno da se menjamo i da ne treba da ostajemo na nivou na kom smo bili. Plutonovi zakoni su često surove i ako se na vreme ne prihvate i ne realizuju, možemo doživeti veliki životni unutrašnji pad i i razne psihološke probleme.