razvojni_logo_cb_s

Irina Vukotić – jedna od najopularnijih voditeljki u Srbiji

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Užicu, još u školskim danima je počela da radi na radiju, bila član Narodnog pozorišta iz Užica, trenirala odbojku i folklor

Irina je rođena u Gornjem Milanovcu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Užicu, još u školskim danima je počela da radi na radiju, bila član Narodnog pozorišta iz Užica, trenirala odbojku i folklor. Diplomirala je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

To je ukratko biografije jedne od najuspješnijih i najpopularnijih voditeljki u Srbiji koja je trenutno jedno od zaštitnih lica Televizije Pink.

Svoju profesionalnu voditeljsku karijeru započela je 2000. na Trećem kanalu RTS-a, gdje je vodila muzičku emisiju Dodatno ubrzanje kao i kulturno-informativni program Mozaik.

Prije gašenja kanala, prelazi u producentsku kuću Emošn gdje je vodila Sve za ljubav. Godine 2006. počinje da vodi emisije koje su prikazivane u sklopu Velikog brata, na kojima radi i kao urednik sve do 2011. kada napušta Emošn i prelazi na Prvu srpsku televiziju gdje počinje da vodi emisiju Žene.

2016. godine prelazi na Hepi televiziji gdje je vodila jutarnji program sa Milomirom Marićem. 2018. godine napušta Hepi i prelazi na Pink gdje vodi jutarnji program. Instagrto: Printscreen Instagram

Irina je vodila i emisije „Mozaik“ i „Zum“ te ljetni program „3K ček in“ („3K check in“) iz Budve koji je emitiran u periodu od 2002. do 2004. godine, a u kome su gledatelji iz unutrašnjosti mogli da isprate dešavanja na crnogorskom primorju. Pratila je i Ljetne olimpijske igre koje su 2004. godine održane u Ateni.: Instagram

Snimila je nekoliko modnih editorijala za magazin „Story“ u kojima je pokazala da joj ni uloga modela nije strana iako joj je „prirodno stanište“ televizija.