razvojni_logo_cb_s

Održano 17. županijsko natjecanje orača Karlovačke županije

U organizaciji Udruge orača Karlovačke županije i Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede uz pokroviteljstvo Karlovačke županije  i  Općine Barilović, u subotu 12. kolovoza, na lokaciji poslovne zone Logorište u Karlovcu, održano je 17. županijsko natjecanje orača Karlovačke županije.

Natjecanje je održano u dvije kategorije plugova ravnjaka i premetnjaka, a sudjelovalo je ukupno 9 natjecatelja s područja gradova Duga Resa i Ozalj te općina Barilović i Generalski Stol. Voditelj natjecanja i sudačka ekipa članovi su Udruga orača iz Međimurske i Koprivničko križevačke županije, a ovom natjecanju ispred Karlovačke županije nazočila je predstavnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Magdić.

Ovo natjecanje Udruga orača organizira prvenstveno u cilju edukacije poljoprivrednika o ispravnoj tehnici oranja plugovima navedenih kategorija te poboljšanje tehnike oranja u svim razinama kao i promicanje natjecanja u oranju kod svih poljoprivrednika prvenstveno mladih. Unatoč brojnim nedaćama koje su ove godine zadesile poljoprivredu na području Karlovačke županije i šire, natjecatelji i svi prisutni žitelji bili su optimistični i puni pozitivne energije. 

Članovi Udruge orača Karlovačke županije uložili su velike napore da se ovo 17. natjecanje održi prema pravilima struke, uz nesebičnu podršku i potporu članova njihovih obitelji. Karlovačka županija financijskom potporom podržala je ovo natjecanje i odlazak naših najboljih orača na 19. natjecanje orača Republike Hrvatske, koje se krajem rujna ove godine održava u Istarskoj županiji.

Na državnim natjecanjima predstavnici Udruge orača Karlovačke županije već tradicionalno osvajaju visoka mjesta, a svim natjecateljima želimo puno sreće u natjecanju orača i ove godine. Ovogodišnji pobjednici 17. županijskog natjecanja orača Karlovačke županije u kategoriji ravnjaka su: 1. mjesto Željko Goldašić, 2. mjesto Ivan Marčac i 3. mjesto Tomislav Bišćan. U kategoriji premetnjaka pobjedu su odnijeli natjecatelji: 1. mjesto Petar Spudić, 2. mjesto Marijo Marčac i 3. mjesto Marijo Bišćan.