razvojni_logo_cb_s

Od 15. rujna kreće prijava za priključenje na struju, vodu, kanalizaciju ili grijanje za nelegalne stambene objekte u Srbiji

Rok za prijavu je 30 dana – tokom kojih vlasnici prilažu odgovarajuće dokaze u opštini da imaju pravo na priključak najavio je resorni ministar Goran Vesić.

On je dodao da su komunalna poduzeća dužna da bez odlaganja utvrde ispunjenost tehničkih uvjeta i izvrše priključenje na mrežu u najkraćem roku, u skladu sa svojim programom poslovanja.

Vesić je naglasio da priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grijanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih kućanstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno riješavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive.

Ukazao je da se ova mogućnost ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priključili na komunalno infrastrukturu.

Takođe, napomenuo je da je priključenje moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

On je pojasnio da vlasnik opštini mora da dostavi dokaz da se radi o postojećem završenom objektu, da on jeste vlasnik te nepokretnosti, da u vlasništvu ima samo jednu nepokretnost u i da u njoj živi.

Nije tajna da se ogroman broj ovakvih objekata nalazi i u jednom od izbjegličkih naselja u okolici Beograd gdje su se nastanile izbjeglice nakon 1995. godine. Veliki broj tih objekata je legaliziran, ali jedan dio je još neriješen. Svi se nadaju da će ova najnovija odluka države pomoći u riješavanju jako velikog i gorućeg problema.