razvojni_logo_cb_s

Pobjednici jubilarne 10. Slunjske večeri bećarca su članovi muške pjevačke skupine HKUD-a “Široka Kula”

Jubilarna 10. Slunjska večer bećarca u organizaciji KUD-a “Korana” Slunj ove godine obilježena je dvodnevnim programom. Prve večeri u Turističko informativnom centru u Rastokama predstavljen je bilten “Svi naši bećarci” kojeg su predstavili predsjednica KUD-a “Korana” iz Slunja, Anka Magdić te autor biltena Nikica Sminderovac. Gosti prve večeri bili su mladi tamburaški sastav OŠ Cetingrad te dramska skupina Babe.

Centralna večer održana je jučer na Trgu Zrinskih i Frankopana. Pred članom stručnog povjerenstva, dr. sc. Joškom Ćaletom nastupilo je osam natjecateljskih skupina i tri gostujuće.

Stručno povjerenstvo odlučilo je kako prva nagrada za najbolji scenski nastup ove godine pripada HKUD-u “Široka Kula” iz Široke Kule. Nagrada za najbolji tekst bećarca pripala je KUD-u “Graničar” iz Cvitovića, a nagradu publike osvojilo je KUD “Lađevčani” iz Lađevca.

Pobjednički bećarac četveročlane muške pjevačke skupine HKUD-a “Široka Kula” izveden je još jednom na oduševljenje brojne publike. Bećarac je napisan na aktualne teme u državi te odnose punice i zeta, a napisali su ga Ivan Starčević i Ivan Delač. Kao redoviti sudionici ove manifestacije, ovo nije prvi put da članovi iz Široke Kule osvajaju nagrade na ovom natjecanju, dobitnici su druge nagrade na 5. večeri bećarca te prve nagrade na 7. večeri 2019. godine.