razvojni_logo_cb_s

Dane Svilar – pjevač ličkih korijena objavljuje novu pjesmu i najavljuje nešto sasvim drugačije

Nekadašnji sudionik takmičenja “Zvezde Granda” u kojem je skrenuo pažnju na sebe neobičnim kombinacijama rock i folk pjesama, u petak, 1. rujna , u 18 sati objavit će novi singl.

Pjesma nosi naziv “Pokvarena roba”, a autori su trenutno jedan od najtraženijih tandema u regiji, Saško Nikolić i Mira Mijatović, koji su zaslužni za aktualne hitove Ace Lukasa, Aleksandre Mladenović, Semira Hasića, Snežane Đurišić…

Dane je sa svojim bendom u okolini Novog Sada, u produkciji Invenio filmsa snimio i spot za novu pjesmu, a za koji je na njegovom YouTube kanalu Dane Svilar objavljen i teaser.

Nova pjesma “Pokvarena roba” donosi retro zvuk folk muzike devedesetih, začinjen električnim gitarama, ali i nostalgičnu ljubavnu priču, za koju Dane vjeruje da će je publika lako prepoznati i zavoljeti.

Iako po rođenju Somborac, Svilar je porijeklom Ličanin, a svoju ljubav prema svom zavičaju između ostalog dokazao je i ljetos na nastupu 02.08. u Krbavici kod Korenice, kada je sve prisutne oduševio svojim načinom pjevanja i scenskim nastupom nastupom.