razvojni_logo_cb_s

Bjelovarski sajam otvara svoja vrata

Svake godine ljubitelji poljoprivrede, stočarstva i zabave s nestrpljenjem iščekuju jedan od najvećih događaja u regiji – Bjelovarski sajam. Sljedećeg vikenda Gudovac će postati središte stočarskog i poljoprivrednog svijeta, ondje će se okupiti stručnjaci, izlagači i posjetitelji iz cijele regije. Ovogodišnji Jesenski međunarodni bjelovarski sajam slavi i jubilarnih 30 godina postojanja. 

Prvi sajam bio je u listopadu 1993. godine i od prvog dana pokazao je važnost takve manifestacije za razvoj poljoprivrede i gospodarstva za svoj kraj, ali i za razvoj poljoprivrede u cijeloj Hrvatskoj. Povijest koju ima Sajamski prostor u Gudovcu seže stoljećima u prošlost, a Jesenska manifestacija početak je razvoja sajma kakav danas poznajemo

Isto tako, posjetitelji iz cijele regije moći će uživati u temi Drvni svijet, koja se organizira šesti put, a u okviru koje će biti predstavljeni izlagači i sve aktualnosti posvećene načinu obrade drva i drvnih proizvoda. Svi koje zanima drvna industrija moći će uživati i u izložbi te atraktivnim prezentacijama strojeva i opreme za šumarstvo, prijevoz i obradu drva.

Osim Petog elementa i Drvnog svijeta, važan dio tradicionalnog Bjelovarskoj sajma je sajam opreme za stočarstvo koji nudi sve što je potrebno stočarima u bavljenju onim u čemu su najbolji.

Naime, na sajmu će se održati i Državna stočarska izložba s najboljim grlima iz cijele Hrvatske, gdje će biti predstavljene sve vrste domaćih životinja, poput goveda, konja, magaraca, ovaca i koza te peradi i pčela.

U sajamskim stajama posjetitelji će tako moći razgledati gotovo 500 najboljih grla hrvatskih uzgajivača stoke. Bez obzira na sve izazove s kojima se danas susrećemo, izložba stočarstva je, možemo slobodno reći, vrhunac hrvatskog stočarskog uzgoja!