razvojni_logo_cb_s

Dani krumpira u Lovincu

U subotu,16.09.2023. godine s početkom u 11:00h u Lovincu počinje tradicionalna izložbeno-prodajna manifestacija Dani sira i ličkog krumpira. Ove godine obilježava se deseta godišnjica ove manifestacije stoga je pripremljen bogat program za djecu i odrasle koji će se nastaviti i u nedjelju 17.09.2023.

Manifestacija će okupiti više od 40 izlagača krumpira, sira te mnogobrojnih drugih proizvoda. Uz mogućnost degustacije i kupnje proizvoda, manifestacija nudi zabavni program koji će potrajati do večernjih sati, a vodit će ga Darko Janeš. Prisutne će tijekom dana zabavljati HKUD „Degenija“ iz Gospića i HKUD „Vrilo“ Lovinac sekcija „Pilići“ te Tamburaški sastav Plitvički bećari, a za zabavu u večernjim satima pobrinuti će se Grupa Vista iz Zadra.

Štandovi sa sjemenarskim kućama i zaštitnim sredstvima nudit će posjetiteljima priliku da se upoznaju sa sortama sjemenskog krumpira i posavjetuju o zaštiti usjeva.

Gastronomske delicije pripremit će Angelus catering kao i mnogobrojni izlagači na štandovima koji će se pobrinuti da nitko ne ostane gladan.

Za najmlađe će biti organizirane razne igre, a uz njih ih očekuje i napuhanac, Face painting te radionica zmajarenja.

Za sve one koji propuste subotu i u nedjelju 17.09.23. se mogu prošetati štandovima te degustirati i kupiti raznovrsne proizvode u jutarnjim satima.

U sklopu manifestacije 16. i 17. rujna održati će se i biciklijada „Srce Velebita“. Kroz subotu 16.09. i nedjelju 17.09. organizirane su lagane i srednje teške ture. Za sve mlade i one koji se tako osjećaju pripremaju i poseban poligon spretnosti gdje će sudionici imati priliku testirati svoje biciklističke vještine. Ovo je sjajna prilika za zabavu i lagani izazov.