razvojni_logo_cb_s

Ognjen Dobrić – Od Čiste Male u Dalmaciji do drugog mjesta u svijetu

Ognjen Dobrić je postao još jedan igrač o kojem se priča nakon što je reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju u košarci. Svi ljudi iz reprezentacije su postali toliko popularni nakon nedjelje da se čak u Mladenovcu proteklih dana pojavila inicijativa da se ovaj uspješni košarkaš proglasi počasnim građaninom, a široj javnosti je nepoznata činjenica da su korijeni ovog uspješnog sportaša iz Dalmacije.

Ognjenovi roditelji si iz mjesta Čista Mala pored Vodica i Šibenika. Ognjen je rođen 27.10.1994. godine u Kninu, a izbjegao je iz Hrvatske kao dijete od 10 mjeseci. Obitelj Dobrić se tada stacionirala u selu Koraćica pored Mladenovca gdje je Ognjen i počeo da se bavi sa košarkom. Kada je Ognjen napunio 3 godine obitelj se preselila u Mladenovac.

„Počeo sam u Kosmaju kao 10-godišnjak, a poslije nekog vremena prešao sam u Mladenovac. Tu sam bio do 17-te godine i igrali smo Drugu ligu. U mlađe selekcije crveno-bijelih preselio sam se 2011.-te godine.“ Ističe ovaj uspješni košarkaš.

Nakon ovakvog uspjeha sa reprezentacijom sigurno je da ga očekuje i više nego uspješna karijera u sportu koji je njegov život.