razvojni_logo_cb_s

Zašto muškarci imaju ljubavnice?

Stranica za uspostavljanje vanbračnih veza ‘Victoria Milan’ bavila se temom – zašto toliko muškaraca vara pa su anketirali njih preko 8000 – iz SAD-a, Irske, Velike Britanije, Španije, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske.

Ovo su najčešći razlozi koje su pomenuli:

Često mijenjaju raspoloženje

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali skloni smo da to skrivamo od ljudi u čijem se društvu ne osjećamo prijatno. Na početku veze većina pokušava da ostane pozitivna i srećna jer je tako lakše privući i zadržati partnera. Međutim, kada veza postajne ozbiljnija i trajnija, tada ‘kočnica’ popušta i dolazi ponekad do erupcije lošeg raspoloženja.

Prema istraživanju, čak 97 odsto muškaraca je kazalo kako ih takvo ponašanje kod partnerki najviše iritira, prenose Nezavisne novine.

Ljubomorne su

Čak 96 odsto muškaraca u anketi reklo je da nimalo ne voli takvo ponašanje. Zato, moguće je da njihove partnerke imaju probleme s ljubomorom, a to je ono što ih vodi u naručje drugoj. S druge strane, možda su ljubomorne zato što osjete da ih partner već vara.

Pričaju prijateljicama o njihovoj intimi

Ovakvo ponašanje iritira 93 odsto muškaraca. Što ste duže zajedno, veće su šanse da imate zajedničku grupu prijatelja. Ali, to može biti nezgodno – znati da vaši zajednički prijatelji znaju sve o vašoj intimi.

Lako se iznerviraju

I to je ono što muškarce vodi u preljubu jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je prijatnije da ponekad tako provode vrijeme. Njih 90 odsto se izjasnilo da im to jako smeta.

Nikad ne kažu šta žele

Žena mi nikad ne kaže šta želi, to me izluđuje, rekao je jedan, a prema istraživanju, čak 89 odsto muškaraca reklo je da im ovo jako smeta. Smatraju da žene ne bi trebale da očekuju od svojih partnera da budu intuitivni.

One očekuju da će njihov muškarac izdvojiti vrijeme za njih, pomoći im oko kuće i hvaliti ih za njihov trud. Kod ljubavnice je vjerovatnije da će biti direktna jer imaju malo vremena da budu zajedno.

Pronalaze načine za izbjegavanje seksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 odsto muškaraca. Sasvim je normalno da se seksualni nagon smanjuje što duže veza traje. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera pa se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Rasprostranjeno je mišljenje da, muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere kako bi zadovoljili svoje potrebe.

Stalno žele potvrdu o izgledu

Čini se da mnogi muškarci ne žele da budu ti koji će partnerki konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 odsto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neprijatno, piše yourtango.com.