razvojni_logo_cb_s

Sunce u Vagi

Stigla je kalendarski jesen. Astrološki gledano to je kada Sunce udje u znak Vage i njegova aktivnost u ovom znaku će biti do 23. 10. 

Vaga kao znak je simbol početka jeseni ili u psihološkom smislu period zrelosti. Vaga je znam partnerskih odnosa i u ovom slučaju to su ljubavni odnosi. U ovom periodu vladar je planeta Venera koja razvija lepe ljubavne trenutke i zbog toga u ovom periodu se zakazuju svadbe i veridbe. Postoji vjerovanje da rana jesen pod uticajem ovog znaka  donosi puno lijepih ljubavnih trenutaka, postoji mogućnost da se pokrene ljubavna situacija ili da se odredjene emocije stabilizirsju. Ako ste u vezi ili u braku, ovih narednih mjesec dana je savrsen trenutak da se odredjene stvari pokrenu u vezi vaseg zajedničkog života. Ako ste u solo varijanti, tokom ovog perioda je jako važno podići nivo svoje lijepe unutrašnje energije i moguće je privući osoba koja vam je draga. 

Vaga je sedmi znak po redu, vlada sedmom kućom natalne karte koja se odnosi na brak i partnerski odnos. Vaga je znak koji vlada emocijama i koliko smo spremni ili koji je naš kapacitet ljubavi. Kada je neko rodjen u ovom znaku, to govori da su njegove glavne osobine diplomatija i potreba za druženjem. To su osobe koje šire pozitivnu energiju i jako su posvećeni drugim ljudima. Najbolje se slažu sa Ovnom i Lavu u ljubavi a u poslovnom smislu najbolje saradjuju sa Strelčevima i Blizancima.