razvojni_logo_cb_s

I ovo je Bosna i Hercegovina

Elmedin Karić(32) živi u Busovači,u selu Višnica u BiH. Živi sa dvije žene Fatimom i Janom. Sa Fatimom(28) je u braku deset godina i ima tri sina. Ukrajinku Janu (44)je upoznao na terenskom radu u Minhenu. Iz druženja rodila se ljubav i s obzirom da po islamskoj vjeri muškarac može imati 4 žene Jana je pristala na to i došla sa Elmedinom u Bosnu i Hercegovinu.

Elmedin trenutno ima 80 kokošaka i jaja prodaje po selu, a planira da se bavi i poljoprivredom. Ne planira da se vraća u Njemačku nego po njegovim riječima želi da živi miran život sa svojom familijom. Sa Janom ne može biti zakonito vjenčan, jer takvog zakona nema u BiH. Fatima se iz početka bunila, ali na kraju je prihvatila ovakav način života. Elmedin  planira da zarađuje i preko YouTube-a preko kojeg ima na desetine tisuća pregleda i na Tik Toku. Planira da kupi kuću u koji živi, jer se tako dogovorio sa čovjekom koji mu je dao kuću za stanovanje. Otplatio je oko 4000 KM, još treba oko 56 000 KM na 6 godina. Oni žive u harmoničnoj zajednici i pored svih začuđenih pogleda komšija, komentara rodbine… Službe su dolazile također,socijalna zbog djece, novinari… 

Elmedin kaže da nikog ne dira, tu je za pomoć svakom kome treba i komšije polako dolaze na kafu i ukoliko im ne dadnu službe da žive zajedno na takav način otići će za Odesu, jer tamo im niko neće praviti probleme. Po njegovim riječima ako u Bosni i Hercegovini ne mogu živjeti u miru otići će svi zajedno u ratnu Odesu. Elmedin se nada da će ova njihova harmonija trajati do kraja života.