razvojni_logo_cb_s

Tri godine od smrti Džeja Ramadanovskog

Na današnji dan prije tri godine umro je Džej Ramadanovski sa samo 55 godina života, a bio je jedan od najpopularnijih regionalnih pjevača.

Osim što je uspio proživjeti relativno kratko, život mu nije bio ni najmanje lagan.

Roditelji su mu se razveli kad je bio dijete, a on je nakon toga živio s bakom, no budući da je bio problematičan, završio je u popravnom domu.

‘Uvečer kad legnem kroz glavu mi prolaze razne slike iz prošlosti. Često sanjam popravni dom. Tijekom cijelog mog boravka tamo, majka me nijednom nije posjetila, dolazio je samo otac’, ispričao je u emisiji ‘Balkanskom ulicom’.

S otuđenom majkom ipak je kasnije u životu uspio popraviti odnose, te je u istoj emisiji ispričao da je bila uz njega u jednom od najljepših trenutaka njegova života.

‘Jedan od najljepših trenutaka u životu mi je prvi veliki koncert na Tašmajdanu 1991. godine. Tada sam dobio najljepši aplauz u životu, a posebno sam se raznježio kad se moja majka popela na binu i poklonila mi buket’, rekao je Džej.

Često je bježao iz popravnih domova, te su ga poslali da služi vojni rok na otoku Visu, a nakon je toga dobio prekomandu u Split gdje je navodno nadređenima rekao da ga radije stave u samicu nego da mu daju lopatu pa je bio pošteđen teških poslova. Prema pisanju medija, dobio je zadatak da čuva puške dok drugi kopaju, no on se uspio i iz toga izvući, te je umjesto toga džepario po gradu.

U jednom je intervjuu rekao da je imao toliko novca da je ocu kupio perilicu za rublje i pločice za kupaonu. Nakon vojske se vratio na ulicu džeparenju i preprodavanju robe. Sve se promijenilo kad je zakucao na vrata Marine Tucaković koja mu je napisala pjesmu ‘Zar ja da ti brišem suze’. 1988. snimio je svoj prvi album, a onda napravio karijeru koja ga je pretvorila u legendu. 

Suprugu Nadu s kojom je u braku bio do 2007. upoznao je dok je radila u jednom kafiću, a kako se njen otac i brat isprva nisu slagali s njihovom vezom, morali su se viđati potajno. Tek kad je ona zatrudnjela, njena ga je obitelj morala prihvatiti. Nada je bila njegova velika ljubav, te je i nakon razvoda puno govorio o njoj.

Otkrio je da je njihovom braku presudio njegov ‘kafanski život’, no s njom je ostao u odličnim odnosima i nije skrivao da je ona bila ljubav njegova života. S Nadom je dobio dvije kćeri Anu i Mariju.

Sredinom 2017. morao se podvrgnuti operaciji srca od koje se uspješno oporavio i relativno brzo ponovo zapjevao, a tad je rekao da su mu kćeri, ali i bivša supruga pokazale veliku podršku, te da je zahvalan bogu što mu je pružio još jednu šansu.

Nažalost, tri godine kasnije preminuo je upravo od zatajenja srca. Bio je jedna od najvećih zvijezda s ovih prostora, a na pogrebu mu je sviralo 50 violina.