razvojni_logo_cb_s

Milan Mačvan: Put djeteta rođenog u Vukovaru od košarke do jednog od najvećih poljoprivrednika

Milan Mačvan je kao dijete rođen u Vukovaru 1989 godine. I dan danas prepričava odrastanje u tadašnjem ratnom Vukovaru, te odlazak u Srbiju gdje već kao dijete od 13 godina počinje igrati košarku. Profesionalnu karijeru je počeo prije 16 godina u FMP-u, potom je igrao za Hemofarm, a u dva navrata i za Partizan. Bio je član velikana Maccabija i Olimpije Milano, te Galatasaraya i Bayerna.

Mačvan je tokom karijere igrao u Srbiji, Izraelu, Turskoj, Italiji i Njemačkoj, a povukao se iz košarke poslije epizode u Japanu.

U 31. godini života definitivno se povlači iz košarke i svoje novo profesionalno zaposlenje nalazi u poljoprivredi i postaje jedan od većih poljoprivrednih proizvođača. Danas njegovo poljoprivredno gospodarstvo u svom vlasništvu ima 30 hektara lješnjaka, 30 hektara ratarskih kultura, 18 hektara krušaka, 6,5 hektara maslina i 1 hektar trešanja. Od kraja 2021. godine uspostavlja suradnju sa jednom velikom tvrtkom iz Švicarske, a nakon toga poljoprivredna proizvodnja ovog mladog i uspješnog čovjeka naših korijena se samo proširuje i modernizuje.