razvojni_logo_cb_s

Optimistične vijesti iz Krnjaka: Karlovačka županija će realizirati projekte mljekare i klaonice s preradom mesa

Svi mi koji obnašamo dužnost na bilo kojoj razini vlasti, dužni smo uložiti javni novac na način da nam život bude bolji i kvalitetniji. Želimo stvoriti sve preduvjete za život i mladih i starih kako bi isti oni vidjeli budućnost i perspektivu ovog lijepog kraja. Da mještani imaju doktora, zubara, vrtić i školu u blizini. Zato smo upravo sa Vladom RH, školom i Općinom pokrenuli vrtić pri školi, koji se kasnije pokazao najkvalitetnijom demografskom mjerom. Zbog Fonda solidarnosti, uložili smo 1 milijun eura u prometnu infrastrukturu.”, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Krnjak, a povodom proslave Dana općine Krnjak. 

Županica je naglasila važnost realizacije projekata mljekare te klaonice s preradom mesa. Projekte je pokrenula Karlovačka županija upravo iz razloga jer nije bilo privatnog kapitala, a bit će pripremljeni do građevinske dozvole. Ti projekti bit će meka za novi razvoj gospodarstva i kako bi mještani mogli plasirati svoje proizvode, a upravo tome služi ulaganje javnog novca, kazala je županica Martina Furdek Hajdin. 

Svečanim programom i podjelom javnih priznanja Općinskog vijeća, Općina Krnjak prigodno je obilježila svoj dan. Sportsko – rekreativni klub “Pedala laganini”, Udruga “Od srca srcu” i SKD “Prosvjeta” dobitnici su ovogodišnjih javnih priznanja Općinskog vijeća Općine Krnjak. 

Načelnik Općine Krnjak Perica Matijević predstavio je projekte koje je Općina do sada realizirala, kao što su izgradnja dječjeg vrtića koji očekuje još opremanje i uređenje okoliša, energetska obnova zgrade Općine te su na njoj postavljeni solarni paneli, asfaltirane su brojne nerazvrstane ceste uz pomoć Karlovačke županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Planovi u budućnosti su otvorenje dječjeg vrtića, izgradnja mini tržnice kroz ITU mehanizam, izgradnja prijeko potrebnog nogostupa na D1 te izgradnja vodovoda na južnom dijelu Općine. 

Svečanosti je nazočila potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga, generalni konzul Republike Srbije iz Rijeke Goran Petrović, gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić, zamjenica gradonačelnika Grada Duge Rese Katarina Srakočić te brojni načelnici susjednih općina.