razvojni_logo_cb_s

Novinarka sa stilom koja nije zaboravila svoje korijene

U današnje vrijeme jako često smo svjedoci da mnoge poznate osobe sa prvim nagovještajima slave i svjetlom reflektora koji označavaju prekretnicu u njihovim životima često zaboravljaju svoje korjene ali i mjesto u kojem su se rodili i napravili prve korake.

Mi bilježimo priče ljudi koji su sasvim drugačiji i pored impozantnih karijera ne zaboravljaju tko su i odakle su. Jedna od takvih osoba je i Vesna Damjanić, dugogodišnja novinarka RTS-a. Vesna Damjanić je godinama bila zaštitno lice RTS-a gdje je radila duže od 14 godina. Pratila je društvene i ekonomske teme,a poslijednjih godina je radila i udarne političke emisije. Još kao apsolvent novinarstva na Fakultetu političkih nauka, postala je novinarka Televizije B92 gdje je radila isključivo ekonomske teme, a nakon 5 godina prelazi na Javni servis u Srbiji.

Nakon odrađenih 14 godina na državnoj televiziji Vesna odlazi na Bloomerang Adria TV gdje postaje glavna i odgovorna urednica.

Vesna često ističe da je još u gimnaziji odlučila da će biti novinarka. Sama za sebe kaže da je pričalica koja voli da putuje pa je još tada u novinarstvu vidjela svoj životni put.Još dok je živjela u Kninu krenula je raditi na jednoj omladinskoj televiziji,a kasnije putevi i novi poslovi u medijima samo su se ređali.

Vesna Damjanić je rođena u Velikoj Glavi kod Skradina,a jedno vrijeme je živjela i u Kistanju i taj period svog života svuda i sa ponosom ističe.