razvojni_logo_cb_s

Pozivom vrijednim 1.500.000,00 eura financiraju se projekti na dobrobiti hrvatskog naroda u Republici Srbiji

Pomoć nije samo financiranje nego i educiranje i poticanje samostalnosti. To su neki od ciljeva Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije u okviru kojega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije objavilo Poziv vrijedan 1.500.000.00 eura kako bi potaklo aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Republici Srbiji.

Program pridonosi osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske i Republike Srbije, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje prekograničnih razvojnih potencijala. Program doprinosi i  stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivom razvoju u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na području Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije u Hrvatskoj te Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grada Beograda u Republici Srbiji.

Projektni prijedlozi mogu se slati do 1. ožujka u 15 sati ove godine, a njihova provedba je prihvatljiva do 30 studenoga 2024. godine.