razvojni_logo_cb_s

Mirko Alvirović: Od Drvara do jednog od najpoznatijih televizijskih novinara

Mirko Alvirović, jedan od najpoznatijih televizijskih novinara iz svijeta automobilizma rođen je u Drvaru 1946 godine. Njegov životni put počinje u Drvaru kada je završivši dva razreda srednje škole otišao u Bihać da nastavi školovanje, a nakon toga i u Beograd u potrazi za poslom. Po dolasku u Beograd godinama je radio kao pomoćni radnik na građevini u naselju Galenika,a od tih prvih novaca polaže vozački ispit. U trenutku je zavolio automobile i to mu je postala opsesija kroz cijeli život.Tada od prvih zarađenih novaca kupuje polovnog fiću, a sa njim je nakon dvije godine prvi put otišao i u Drvar.

– Trebalo je preživjeti kada sam došao u Beograd šezdesetih godina. Sam sam se izdržavao, prao prozore i radio na građevini dok sam studirao, a poslije sam shvatio da kao instruktor najbrže mogu da zaradim novac za parče kruha. Radio sam u auto-školama, vezao se za automobile, ušao u taj svijet… Prekretnica je bila kada sam, vođen intuicijom, prešao u Službu 987 za daleko manju platu, ali sa željom da dalje napredujem. Radeći kao telefonski operater i pomažući vozačima na putu naučio sam mnogo toga. Kasnije sam osnovao prvu službu za članstvo kao početak novog načina pružanja pomoći članovima AMSJ, ali i počeo da pišem za Večernje novosti, gdje sam ispekao novinarski zanat – prisjetio se Mirko za neke medije.

Iako je najveći dio života proveo u Beogradu uvijek je sa ljubavi pričao i rodnom Drvaru. Mirko Alvirović je nakon duže bolestu umro 2018. godine.