razvojni_logo_cb_s

Poznata tvornica ove godine otpušta 630 ljudi, a ukupno će ukinuti 7150 radnih mjesta

Postupno i “što je moguće društveno prihvatljivije” poznata bi tvrtka za proizvodnju automobilskih dijelova trebala do kraja godine ukinuti čak 630 radnih mjesta. Iz Continentala poručuju kako će se otpuštanja odnositi na odjele administracije te istraživanja i razvoja u tvornici u Frankfurtu.

Iz tvornice poručuju kako žele izbjeći otpuštanja iz operativnih razloga. Naime, već ranije su najavili kako će diljem svijeta do kraja 2025. godine zbog rezanja troškova otpustiti oko 7150 ljudi. U administraciji će nestati 5400 radnih mjesta, dok se ostalo odnosi na istraživanje i razvoj, prenosi Fenix-magazin.de 

Osim u Frankfurtu, gdje radi oko 4700 ljudi, Continental ima tvornice u Wetzlaru, Babenhausenu, Karbenu, Korbachu i Schwalbachu. Kompanija razmatra spajanje tvornica na području Rajne-Majne. Ovim rezovima i spajanjima nastoje uštedjeti oko 400 milijuna eura godišnje te spasiti posao opskrbe automobilskim dijelovima koji je već neko vrijeme u krizi. Kako je poručio voditelj odjela za istraživanje i razvoj Philipp von Hirschheydt, cilj je pojednostavljivanjem povećati sinergiju i smanjiti troškove.