razvojni_logo_cb_s

Slow travel – novi način putovanja

Trend slow travel pojavio se nakon pandemije, a fokus se stavlja na opuštanje, interakciju s prirodom i opušten način putovanja bez ikakvog stresa. Na primjer, umjesto noći provedene u gradu ostanite u hotelu ili banji i uživajte u spa i wellness sadržajima…

Inače Slow Travel se pojavio prije oko 40 godina u Italiji kada se prosvjedovalo protiv poznatog brenda brze hrane, ali nije uspio prikupiti velik broj zaljubljenika. Istraživanja su pokazala da se nakon pandemije većina nas okreće ka lokalnom i regionalnom.

Posjetiti Zadar ovog ljeta! Na samoj plaži imate Falkensteiner Resort Borik. Tu je sve podređeno gostu i njegovim užicima, od spa centra do raznih delicija. Uživajte u najljepšem zalasku sunca, koji ravnodušno nije ostavio ni poznatog Alfreda Hičkoka. Tu se nalazi i sfinga koja kažu ispunjava ljubavne želje, a nalazi se u vrtu Ville Attila u četvrti Brodarica. Isprobajte poznati liker Maraskino od višnje maraske, posjetite Muzej iluzija i isprobajte kako se puše staklo u Muzeju antičkog stakla. U okolini Zadra imate nekoliko nacionalnih parkova, kao i solana u kraljevskom gradu Ninu, u blizini Zadra. Nakon svega odmorite se u atmosferi u kojoj ne morate ništa a možete sve što poželite.