razvojni_logo_cb_s

Pored Batajnice uskoro niče „Satelitski grad“

Na oko 250 hektara u Surčinu, između Batajnice i Dobanovaca, trebalo bi uskoro da nikne moderno naselje u kome će živjeti  i raditi između 8.000 i 9.000 ljudi. Ovaj diBeograda, gde je planirana gradnja 2.800 stanova  zvati će se Singidunum.

Grad Beograd stavio je na javni uvid plan za razvoj nekoliko sektora u okviru kompleksa Singidunum, gdje bi u sektorima 2, 3, 4, 5 trebalo da nikne gospodarski park, komercijalni sadržaji, mješoviti gradski centri, srednja i osnovna škola, te vrtići.

Kako je ranije najavljivano iz opšine Surčin, kompleks Singidunum imati će odlike „Satelitskog grada“, stambenog kompleksa u blizini gospodarske zone, gospodarski  park, stambeno-poslovni centar i kada su u pitanju objekti od javne namjene, tri vrtića, osnovnu školu i kliniku.

Investitorska firma iz Beograda koja gradi ovaj kompleks u svom vlasništvu ima više od 300 hektara u predmetnom području, a kompleks Singidunum će graditi na površini od čak 247,5 hektara, tako da ovaj projekat zapravo predstavlja pravi grad u malom.