razvojni_logo_cb_s

Astrologija – Merkur kreće direktno

Merkur je planeta koja je najviše zadužena za komunikaciju i način razmišljanja u horoskopu. 25.travnja 2024. Merkur u znak Ovna će krenuti direktno što znači da donosi olakšanje u komunikaciji, jasnije misli i brži napredak u svakodnevnim aktivnostima. Dok je Merkur bio u retrogradnom hodu doprinio je da se mnoge komunikacije prekinu, da mnogo toga ne može da funkcioniše, jer retrogradnost predstavlja ” usporavanje “.

Kako direktni Merkur utiče na sve nas ? 

Za Ovnove je ovo veoma interesantan period zato što se Merkur nalazi u njihovom znaku i donosi mogućnost da budu mnogo odlučniji i hrabriji i od 25.travnja će moći mnogo jasnije da izražavaju svoje ideje i veću efikasnost u svemu onome što rade, naročito u partnerskom odnosu. 

Kada su u pitanju Bikovi, ovaj Merkur im donosi mnogo više mogućnosti da pokrenu komunikaciju i da budu usresređeni na praktične ciljeve i da postignu mnogo bolje rezultate što se tiče posla i što se tiče dogovora u vezi emocija i ljubavnih odnosa. 

Ovo je posebno važan period za Blizance zato što je Merkur njihov vladar i direktno kretanje Merkura donosi veoma jaku intelektualnu aktivnost i osećaj da mogu da odrade mnogo više stvari u jednom istom trenutku. Ovo je povoljan period za učenje i istraživanje novih područja posebno kada su u pitanju odnosi sa partnerom ili poboljšanje statusa u firmi. 

Kada su u pitanju emotivni Rakovi,  ovaj Merkur za njih pojačava emotivnu komunikaciju i mnogi Rakovi će raščistiti sa stvarima iz prošlosti naročito kada su u pitanju odnosi sa partnerom i stvarima koje se već ponavljaju neko vreme. Takođe može biti pojačana želja da provode vreme sa ukućanima ili u krugu porodice. 

Što se tiče Lavova, ovaj retrogradni Merkur im je doneo i stvorio nekoliko situacija gde nisu mogli da donesu prave odluke ali pod uticajem sadašnje pozicije Merkura moći će mnogo toga da završe. Najvažnije je da su se pokrenuli i da imaju osjećaj da stvari mogu da se rješavaju u pozitivnom smjeru. 

Što se tiče Devica i za njih je ovo veoma napet period, jer su i Device  čekale da se pokrene direktno Merkur, jer i to njihova vladajuća planeta.  U poslovnom smislu biće mnogo toga da odrade i mnogo toga da pokrenu zajednički sa ljudima sa kojima poslovno surađuju, ali ne smeju dozvoliti vraćanje na stvari iz prošlosti kroz odnos sa partnerom. 

Kada su u pitanju Vage,ovaj direktni Merkur će doneti jako dobru komunikaciju sa ljudima, 

 a najviše će se odraziti na stabilizaciju odnosa u partnerskom smislu, bilo poslovno bilo emotivno. Energija ovog Merkura direktno utiče na spoznaju koliko su mogli ranije da odrade , ali sada mogu mnogo toga da poslovno i emotivno završe. 

Škorpijama je ovo izuzetno stresan period upravo zbog punog Meseca u njihovom znaku ali direktan Merkur će donijeti olakšanje kada su u pitanju komunikacija i razumijevanje samog sebe ali razumevanje svih odnosa u kojima jesu. Emocije su veoma uzburkane,  ali je bitno pronaći način kako ih izraziti. 

Za Strelčeve je takođe ovaj period veoma izazovan jer je pun Mesec aktivirao njihovo polje tajni i strahova. Važno je naučiti biti ” svoj na svome ” odnosno zadržati sve oko sebe pod kontrolom i ne dozvoliti da bilo kakav strah ili bilo kakav aspekt prošlosti bude u prvom planu naročito nekoliko dana. 

Jarčevi generalno ne osjećaju jako veliku potrebu za komunikacijom,  tako da ovaj Merkur za njih je samo podrška u smislu razumevanja sebe. Merkur u Ovnu pravi kvadrat na Sunce koje je zaduženo za Jarčeve,  pa stvara svakako utisak pritiska koji nije nimalo jednostavan. Važno je gledati svoja posla i ne baviti se tuđim aspektima poslovanja. 

Kada su u pitanju Vodolije, to je znak koji ne voli ništa što je vezano za prošlost pa ni ovaj retrogradni Merkur im nije prijao. Energija direktnog Merkura je veoma primamljiva i dobro aspektovana stoga će Vodolije imati jako dobar ” vetar u leđa” da sebi budu podrška i da mogu sebe usmjeriti na pravi put narednih nekoliko dana. 

A kada su u pitanju Ribe, oni već danima preživljavaju problem zvani ” Mars  u Ribama ” i nikako ne mogu da se otrgnu u utisku da sve ide onako kako ne treba, barem u njihovoj glavi. Važno je biti usmjeren ka onome što se dešava i dobro je preispitati da li je sve intuicija što osjećaju ili je to sve neki određeni strah iz prošlosti.