razvojni_logo_cb_s

Baccarat Rouge 540: Parfemski dragulj kojeg svi žele

Slavni parfem MFK Baccarat Rouge 540 nastao je 2014. godine u povodu 250. godišnjice slavne tvornice kristala Baccarat. Ova suradnja s parfemskom kućom Maison Francis Kurkdjian danas je jedna od najslavnijih u svijetu niche mirisa!

Prozirni kristal postupno se stapa s prahom od 24-karatnog zlata na 540 stupnjeva Celzija (1004°F) i postaje svijetlocrven: to je rouge à l’or (crvena od zlata). Tako je rođen Baccarat Rouge 540. Prvi put predstavljen u ograničenoj seriji od 250 numeriranih kristalnih boca, tajanstveni miris Baccarat Rouge 540 brzo je postao opsesija ljubitelja posebnih mirisa. Jedva godinu dana kasnije, miris je otkriven u kultnoj bočici Maison Francis Kurkdjian i od tada je ostao glavni dio MFK mirisne garderobe, uz svježe i cvjetne parfeme kao što su Aqua Universalis i À la rose te intenzivnije, raskošne mirise poput OUD Satin mood i Gentle Fluidity duo.

Baccarat Rouge 540 evocira gustoću i prozirnost kristala oko njegova tri inherentna daha: mineralni dah, dah vatre i dah znanja, kao da ljudske ruke razgovaraju s magijom prirode. Poput prave alkemije osjetila, njegov grafički, visoko kondenzirani mirisni potpis donosi cvjetne, amberne i drvene note inspirirane procesom fuzije kristala. Prozračni jasmin i intenzivno blistav šafran nose mineralne note ambre i drvenaste, lagano začinjene tonove crvenog cedra. Sada dostupan kao parfemska voda, extrait de parfum i bogat izbor mirisnih rituala, Maison Francis Kurkdjian poziva da se osvrnemo na inspiraciju iza kreacije koja je slavljena i voljena diljem svijeta. 

Rođen iz parfumerskog majstorstva i provjerene mudrosti, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum je, za Francisa Kurkdjiana, kulminacija. Snaga i blistavost triju elemenata koji čine parfemsku vodu pojačani su bez da napuste izvornu inspiraciju. Stručne ruke koje biraju Jasmin Grandiflorum iz Egipta transformiraju ga u apsolutni element stručnosti. Dah vatre pojačan je praškastim, gurmanskim aspektima gorkog badema iz Maroka, ekstrahiranog kao eterično ulje drevnim postupkom. Konačno, mineral izgrađen oko nota ambre omekšava u dodiru s drvenim, mošusnim akordom.

Možete ga pronaći online na stranici : (Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Parfemska voda – Lijepa.hr)