razvojni_logo_cb_s

Blistavi ten uz maske od prirodnih sastojaka

U zimskim mjesecima koži je potrebna posebna njega i hidratacija, budući da suhi zrak u grijanim prostorijama i niže temperature isušuju našu kožu. Ako razmišljate koja je najbolja opcija za njegu lica zimi, odgovor je maska od prirodnih sastojaka!

Prirodna kozmetika uvijek je zdravija opcija, budući da sve te sastojke možemo i konzumirati, jer ne sadrže štetne kemikalije te ih upravo to čini najboljim izborom za njegu našeg lica. Kako bi koža ostala mladolika sa što manjim znakovima starenja, potrebnu ju je dodatno njegovati i pravilno čistiti.

Prirodne maske za kraljevski tretman lica možete napraviti u toplini vlastitog doma, a neke od sastojaka sigurno ćete pronaći u kuhinji.

Maska za lice od meda

Med je uvijek odličan izbor za njegu kože, budući da ju hidratizira, štiti i pomlađuje. Zimi je često koža isušena, što uzrokuje pucanje kože i pojavu sitnih bora, a med posjeduje anti-age učinak, što ga čini još savršenijim izborom.

Za ovu masku potrebne su vam dvije žlice meda i dvije čajne žličice mlijeka. U zdjelici promijeašajte sastojke dok se ne sjedine i jednostavno ih nanesite na kožu lica i vrata. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta te isperite mlakom vodom

Hranjiva maska od jogurta

Maska od jogurta idealan je izbor ukoliko imate kožu sklonu crvenilu i sitnim nepravilnostima, također, veliki je saveznik umorne kože, a pomaže i ujednačiti ten. Za ovu masku potreban vam je samo jogurt, jednostavno ga nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, a zatim ga isperite vodom.

Maska od banane i prirodnih ulja

Banana osim što se smatra super hranom, štiti kožu od slobodnih radikala, stoga je savršena za njegu lica. Osim toga, bogata je vitaminima i što je najvažnije, dostupna je tokom cijele godine. Banana osim što će nahraniti našu kožu, vratit će joj sjaj i prirodno rumenilo, a lice će biti glatko i sjajno.

Za pripremu ove maske potrebna vam je banana i prirodna ulja kao što su bademovo ili maslinovo ulje. U zdjelici zdrobite jednu bananu, zatim dodajte žličicu bilo kojeg prirodnog ulja, koje vama odgovara. Dobro pomiješajte sastojke te masku nanesite na kožu lica. Masku ostavite da djeluje 15 minuta te ju isperite.

Prirodna maska za mladolik izgled od limuna i zelenog čaja

Zeleni čaj doprinosti zdravlju cjelokupnog organizma, a odličan je izbor i za njegu kože. U kombinaciji s limunom učinit će našu kožu blistavom, bez sitnih bora, budući da limun usporava njihovo nastajanje. Ova maska pomaže i u smanjenju prekomjernog lučenjenja sebuma, što je velika prednost za masnu kožu sklonu upalama.

Kako biste napravili ovu masku, potrebno je skuhati zeleni čaj te jednu žlicu čaja promiješati sa žlicom limuna. Kada masku stavljate na lice, pripazite da ju ne nanosite područje oko očiju i usana. Ostavite da djeluje 10 minuta, zatim isperite hladnom vodom.