razvojni_logo_cb_s

Astrološki kutak: Merkur kreće direktno

Merkur je planeta koja je zadužena za način komunikacije i način razmišljanja. Merkur je odgovoran za odluke koje donosimo, stoga je jako važno da li je u retrogradnom ili direktnom hodu. 

18. siječnja  2023 godine planeta Merkur kreće direktno sa 8. stupnja  Jarca. Merkur u znaku jarca donosi energiju koja nas smiruje i koja od nas traži da se dobro preispitamo. U ovom periodu jako je važno usporiti i znati šta je naš krajnji cilj kada je u pitanju posao i karijera. Jarac kao znak je odgovoran za sve one želje i ambicije koje se dugo nalaze unutar nas i čekaju određenim trenutak. Ovo je upravo taj trenutak i do kraja siječnja možemo ostvariti svoje poslovne i materijalne ciljeve na jednostavan i brz način. 

Ovoj energiju direktnog Merkura u znaku Jarca najbolje osjećaju zemljani znaci kao što su Bikovi, Djevice i Jarčevi. Njihova energija je sada stabilnija i otvaraju se mnogo poslovna polja posebno ako je u pitanju poslovna suradnja sa inozemstvom. Bikovi će donjeti jako važnu odluku u vezi suradnje sa novim poslovnim partnerima a dok će Djevice moći da pokrenu neke nove poslovne opcije sa inozemstvom. Kada su u pitanju Jarčevi, za njih je jako važno da do kraja sječnja  budu strpljivi i da budu spremni na kompromis sa osobom u znaku Lava ili Ovna. 

Ovaj Merkur neće prijati osobama rodjenim u znaku Ovna i u znaku Raka jer pravi nezgodne aspekte na njihovo Sunce. Rakovima je najbitnije da budu u skladu sa sobom i svojim potrebama i željama jer ovaj direktni Merkur može pokrenuti sukobe u ljubavnom smislu. Što se tiče Ovnova njihova obitelsjka  i emotivna situacija je veoma nestabilna upravo zbog njihovih nekontroliranih emocija. Potrebno je povesti računa o onome što izgovaraju i kako komuniciraju. 

Najvažnija poruka ovog Merkura koji kreće direktno je biti u skladu sa sobom i sa svojim mislima. Kakve su nam misli, takav nam je svakodnevni život.