razvojni_logo_cb_s

Naše gore list: Kristina Perić, model i Viktorijin anđeo

Nju su poredili sa Irinom Šajk, jednom od najpopularnijih ljepotica, o njenoj ljepoti se već dugo govori samo u superlativima, a definitivno je jedan od najuspješnijih modela .Kristina Perić je djevojka koja je uspela da dođe do Victoria’s Secret brenda.

Kristina je modelingom počela da se bavi sa svojih 16 godina, međutim, prognoze onih koji su bili “iznad” nje nisu bile najsjajnije. Komentari i kritike su govorile da neće uspjeti u svijetu modelina, a ipak se dogodilo sasvim suprotno. Na pitanje šta se dogodilo da uspije, ko je bio glavni “krivac” njenog uspjeha, Kristina je imala sasvim jednostavan odgovor.

U svemu tome, ja sam presudila. Oduvjek sam željela da se bavim ovim poslom, pa je samim tim želja bila presudna. Uvijek ima i toga da se pojavi jedna doza inata kada neko kaže da nešto ne mogu da postignem, zbog čega sam i bila možda upornija, učinila sve da bih dokazala da tuđe konstatcije i predviđanja nisu istinita. I u tome sam uspjela.”

Najveći uspjeh o kojem se svuda govorilo i pisalo svakako je trenutak kada je ušla u svijet Viktorijinih anđela. Sve to je za nju izgledalo još mnogo veće, budući da joj je jedan od uzora bila Adrijana Lima, pa je za nju imalo daleko veće emotivno značenje. Govoreći o svojim uzorima, navela je da je jedan od njih svakako bila i Naomi Kembel, a kada je domaća scena u pitanju, sasvim damski i drugarski je dodala: “S obzirom na to da smo jedna prelijepa nacija, sa mnogo lijepih žena, teško je uopće odlučiti se i odabrati samo jednu.

Ono što je široj javnosti gotovo nepoznato je da ova mlada djevojka koja je došla do samog vrha svjetske mode vuče korjene iz Dalmacije,odnosno iz Žegara.