razvojni_logo_cb_s

Kako u svoju svakodnevnu rutinu uvrstiti dodatke prehrani i učiniti život boljim

Užurbana nam svakodnevica ne ostavlja dovoljno prostora kako bismo se u potpunosti posvetili sebi i bili zadovoljni no postoje mali ’trikovi’ s kojima unatoč obavezama, možemo napraviti nešto korisno za svoj organizam. Dodatci prehrani su nešto što biste trebali koristiti bez obzira na to hranite li se zdravije ili lošije jer svakako će vam organizam i tijelo biti itekako zahvalni.

Što su to zapravo dodatci prehrani i koja je njihova uloga? – Radi se o hrani, odnosno suplementima, čija je glavna uloga upotpuniti uobičajenu prehranu uz pomoć koncentriranih izvora hrane koji se iz određenog razloga ne unose u dovoljnoj količini u organizam putem klasičnih obroka.

Dodatci prehrani zaista su vrlo dobar i krajnje jednostavan način kako doprinijeti boljem zdravlju i organizmu pružiti dodatnu energiju kako bi što bolje funkcionirao, a s obzirom na to da se na tržištu može pronaći pregršt proizvoda, odlučili smo izdvojiti nekoliko njih.

Solgar Beta glukan – imuno kompleks je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Sadrži beta 1,3 i beta 1,6 glukane, vitamin C i D te minerale selen, bakar i cink. Također, trebamo napomenuti da ne sadrži soju, gluten, pšenicu, sol i mliječne proizvode te je formulacija napravljena bez upotrebe konzervansa, zaslađivača, umjetnih aroma i boja.

SOLGAR Vitamin D3 je izvor ulja riblje jetre koji pridonosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju fosfora i kalcija, održavanju normalne funkcije mišića, normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji imunološkog sustava. Formuliran je bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.

SOLGAR Vitamin C je važan antioksidans koji je esencijalan za zdravlje našeg imunosnog sustava. Topljiv je u vodi te pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i kostiju. Ljudski organizam ne može sam sintetizirati vitamin C te mu je glavna uloga u sintezi kolagena, proteina nužnog za stvaranje kože, hrskavice, kostiju, zuba i krvnih žila. Dodatno, vitamin C pridonosi apsorpciji željeza, koji je potreban za stvaranje crvenih krvnih stanica.