razvojni_logo_cb_s

Ovim znacima cvjeta ljubav

Kada su u pitanju ljubavni odnosi,  planeta Venera je ta koja utiče na ljubav i emocije. Njena energija se najbolje prikazuje kada se nalazi u sjedištu, odnosno u znaku Bika ili u znaku Vage. 

Njena snaga se tada pojačava i donosi jako lijepe mogućnosti za ljubavne trenutke. 

Od 16.  ožujka Venera ulazi u znak Bika i tu će ostati do 11. travnja ove godine. U ovom periodu mnogo toga može biti pokrenuto i aktivirano kada su u pitanju emocije i ljubavni odnosi. Ovo jako lijep period da se stabiliziraju sve one veze koje su bile”  klimave ” unazad nekoliko mjeseci posebno kada su u pitanju zemljani znaci. Zemljani znaci Jarčevi Device i Bikovi su veoma dobro  aspektovani pod uticaj ove Venere i to će se posebno odraziti na njihove emotivne odnose. 

Bikovi će srediti svoje ljubavne odnose posebno kada su u pitanju dugogodišnje veze ili brakovi. Njima je bila kritična 2022 godina jer su imali previše posla i partnerski odnosi su ” odlazili ” u drugi plan. Ovo je idealna prilika da se konačno oni emotivno stabiliziraju i emotivni odnosi mogu biti  veoma kvalitetni. Za slobodne Bikove ovo može biti interesantan period da upoznaju osobe rođene u znaku Lava ili u znaku Ovna. 

Djevice će biti veoma uzbuđene u ovom periodu jer se osjeća pozitivna energija od strane partnera i partnerski odnos dobija na kvalitetu. Ovo više se odnosi na mlađe pripadnike ovog znaka i pod uticajem ove Venere mogu planirati ljubavna putovanja ili puno zajedničkih izlazaka. 

Za jarčeve ovo je veoma važan period jer će mnogo toga uspjeti da ” poprave “. Od jsiječnja su u velikim problemima u komunikaciji sa voljenom osobom a moguće je da su i često prekidali ljubavne odnose sa partnerom. Najvažnije je ne biti previše tvrdoglav i saslušati drugu stranu. 

Ova Venera svima nama donosi velike ljubavne mogućnosti jer od nas traži da aktiviramo naše najdublje i najljepše emocije. U ovom periodu je jako važno da se podsjetimo koliko je ljubav veliki pokretač i da bez te emocije ne možemo da funkcioniramo.