razvojni_logo_cb_s

ŠTA NAS OVE GODINE OČEKUJE NA EXIT FESTIVALU

Najveći muzički festival u Evropi Exit ove godine biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Kao i do sada, festival će okupiti značajna imena svjetske elektronske, rok, rep, tehno, metal i hip hop muzičke scene.

Ovogodišnji predvodnik najveće zabave jedan je od nauticajnijih elektro-pank bendova svih vremena – The Prodigy. Ova grupa prvi put je nastupila u Srbiji u beogradskoj hali Pionir 1995. godine, dok je na Exit festivalu bila 2007, 2009, 2013. I 2016. godine. Tako se očekuje da će uz izvođenje nekih od njihovih najpopularnijih pjesama kao što su “Firestarter”, “Breathe”, “Smack My Bitch Up”, “Voodoo People”, “Out of space” i mnoge druge, oboriti record posjećenosti Glavne bine, kao i svaki put do sada.

Na tvrđavu se vraća i popularni američki producent i DJ, Skrillex. Prvi nastup na festivalu imao je 2014. godine a upamćen je kao jedan od najmoćnijih u istoriji Exita. Skrillex je bio toliko oduševljen atmosferom da je čak odlućio da otkaže druge nastupe i da ostane do kraja festivala.

Na Visa Fusion Stage ove godine dolazi kultni američki sastav The Toasters, a na lineup-u pridružiće im se Zoe Kida I beogradski Mortal Kombat.

Na Explosive stage vidjećemo popularnu Suzi Moon, britanske Cockney Rejects, švedski punk bend Wolfbrigade, kao i bendove Ignite, Midnight, Mirror, The Bar Stool Preachers, Sur Austru I Sacred Reich.

Takođe, stižu i Wu-Tang Clan, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Nina Kravitz, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Michael Bibi, Ben Böhmer I brojni drugi izvođači.