razvojni_logo_cb_s

Dr Iggy – od munjevitog uspona do promjene profesije

Igor Todorović ili Dr Iggy je izvođač koji je obilježio dekadu devedesetih. Na muzičkoj sceni se pojavio 1994. godine sa albumom “Oči boje duge” na kojem se našao istoimeni hit. Postavio je standarde tadašnje muzičke dens produkcje koji su potom svi kopirali. Svojevremeno je izjavio da je zarađivao enorman novac,a imao je i jahtu i nekoliko automobila.

“Oči boje duge”, “Pusti me da živim”, “Kao pre”, samo su neke od pejsama koje su obilježile devedesete godine prošlog stoljeća kada je muzička scena u regiji u pitanju, a danas su jednako popularne kao i tada.

Malo je poznato da je Dr Iggy zapravo profesor tjelesnog .Nakon završene škole, on je dugo držao školu skijanja gdje je svojim učenicima pjevao pjesme kako bi od njih dobio prvu reakciju. Bio je aktivan po pitanju sporta, a i sada je odlučio da se vrati korjenima, makar kada je o profesiji reč.
Inače, pjevač  je preživio tešku tragediju kada mu je preminuo brat, a nakon toga je ostao i bez roditelja. Igor je tada ispričao da ga je gubitak porodice navodio na samoubojstvo.

I nakon burnih desetak godina slave, popularni pjevač se gotovo skroz povukao iz javnog života i ponovo vratio svom prvom zanimanju sa kojim se bavio i prije slave. Zadnjih nekoliko godina dogodi se po neki nastup,ali to se ne može nazvati profesionalnim bavljenjem ovim poslom. Interesantno je da je sa njegovim povlačenjem,ali i povlačenjem još nekoliko popularnih grupa iz tog period gotovo nestala i dens scena koja je nekada čak bila popularnija i od folka. Ali kako god, njegov hit „Oči boje duge“ ostaje za sva vremena i još će mnoge mlade generacije odrastati i zaljubljivati se se uz ovu pjesmu koja je godinama bila broj 1.