razvojni_logo_cb_s

Modni savjeti: Donosimo 5 modnih pravila Coco Chanel

Francuska modna kreatorica Gabrielle Coco Chanel jedna je od najistanknutijih osoba modnog dizajna prošlog stoljeća.

Coco Chanel promijenila je svijet ženske mode i utkala put svim današnjim velikim modnim kreatorima. Ona je prva modna kreatorica koja je nježniji spol oslobodila uštogljenih, neudobnih kombinacija i sputanog života.

Osim što je žene oslobodila od korzeta, uvela je u žensku modu  hlače koje je i sama često voljela nositi jer ju je suknja ograničavala u svakodnevnim aktivnostima. Iz tog razloga, ubrzo je počela kreirati odjeću u kojoj su žene mogle odlaziti na sportske aktivnosti i na taj način pokrenula je revoluciju u ženskom odijevanju.

Danas svatko od nas želi izgledati savršeno i besprijekorno, ali da pri tome ne potroši previše novca. Čak i uz nešto skromnije mogućnosti, stvaranje savršenog outfita nije toliko teško koliko se možda čini.

Izgledati besprijekorno i odijevati se skupo nije isto. Možemo odjenuti najskuplju kombinaciju, ali ako nam ona ne stoji, onda sve pada u vodu.

Donosimo 5 modnih pravila Coco Chanel:

1. Kada biramo haljine, bitno je odabrati onu od kvalitetnog materijala koja pristaje našem tijelu

Na žalost, nemam svu tu mogućnost da si možemo priuštiti šivanje haljine po mjeri ili ju kupiti u nekom ultra skupom butiku.

Često nam se događa da vidimo haljinu koja je po našim mjerilima savršena, ali kada ju isprobamo, ona nam ne pristaje onako kako smo si zamislili. Što zbog materijala, što zbog kroja.

No ipak, prilikom svake kupovine važno je da provjeriti nekoliko bitnih stvari kako biste bili u potpunosti sigurni kako je odjeća koju kupujete kvalitetna.  Ono na što trebate obratiti pažnju su; šavovi, zatvarači i određeni ukrasi. Ali najbitnije od svega jest da obratite pažnju na kroj i materijal haljine. Loši materijali se gužvaju, izazivaju osip i na kraju ne pristaju onako kako smo zamislili.

2. Skupa odjeća može učiniti da izgledate jeftino.

Odjeća bi treba naglasiti našu prirodnu ljepotu i što je najvažnije, vi biste trebali nositi nju, a ne ona vas.

Jednostavan kroj sa minimalnim ukrasima, dužine do koljena jednako je savršen izgled. Danas se može naći velik broj takvih modela po jako pristupačnim cijenama. Coco Chanel uvijek je govorila da kada biramo kombinaciju neka razmislimo gdje u njoj sve možemo ići. Radeći odabir prema ovom principu nikada nećete pogriješiti.

3. Ne pretjerujte s nakitom

Što se tiče cjelokupnog outfita, outfit bez previše nakita može izgledati prilično impresivno i atraktivno. Zapamtite, ljepota se krije u detaljima i upravo je jedan maleni detalj sasvim dovoljan da bi upotpunio izgled. 

Na primjer, dovoljno je da se odlučite za neku efektnu torbicu ili maramu čije ćete detalje uskladiti s odabirom minimalnog nakita, bez da miješate zlatne i srebrne nijanse.

4. Najbolja je ona nijansa koja vam pristaje

Bez obzira na to koja je boja trenutno “IN” i što diktiraju modni trendovi, za svakoga od nas najbolja je ona nijansa koja nam je najdraža i koja nam najbolje pristaje. No, u trenucima kada je teško odlučiti koja vam najbolje pristaje, razmislite o crno bijeloj kombinaciji, jer kako je jednom Coco Chanel rekla ova kombinacija nikada ne izlazi iz mode!

5. Parfem i make-up jednako su važni

Nije najvažnije odabrati skupi miris poznatog brenda, već je bitno odabrati onaj koji najbolje odgovara vama i vašoj osobnosti. Ono što je jako važno jest obratiti pažnju i pripaziti kada koristiti jači, a kada slabiji miris.

Miris je nešto po čemu se nježniji spol prepoznaje i pamti!

Što se tiče make-upa, on bi trebao biti nešto laganiji, prozračniji. Jednako kao i kod parfema, važno je voditi računa kada i u kojoj situaciji odabrati određeni make-up. Neke situacije zahtijevaju jači make, a neke slabiji. No, dobar make-up podjednako je važan kao i parfem.

Najvažnije je da zapamtite kako prava briga o sebi započinje u nama samima, a ne izvan nas.