razvojni_logo_cb_s

U Otočcu se otvara tvornica organskog gnojiva od ovčije vune

Nakon dužih najava i priprema u Otočcu se 20. srpnja otvara tvornica koja će proizvoditi organsko gnojivo od ovčije vune.

Ovaj projekt nosi naziv “Eko Lika Greennovation” i predstavlja revolucionarni korak prema održivom i ekološki prihvatljivom poljoprivrednom pristupu.

Gnojivo od sirove ovčje vune, već poznato kao Woolee organsko gnojivo“, predstavlja inovativnu alternativu konvencionalnim gnojivima na tržištu. Ova vrsta gnojiva ima brojne prednosti, ne samo za poljoprivrednike već i za okoliš. Ovčja vuna je prirodni materijal koji se često odbacuje kao otpad, ali Eko Lika Greennovation će to promijeniti. Tvornica će prerađivati ovčju vunu i pretvarati je u visokokvalitetno gnojivo koje će obogatiti tlo i potaknuti rast različitih vrsta usjeva.

Gospođa Jerkov je već napravila značajan pomak u domaćem poljoprivrednom sektoru sa svojim inovativnim pristupom. Njezina tvornica će koristiti napredne tehnologije i procese kako bi osigurala visokokvalitetno gnojivo koje će zadovoljiti potrebe poljoprivrednika. Osim toga, Eko Lika Greennovation će biti potpuno usklađena s ekološkim standardima i certifikatima, što će pridonijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Ovaj projekt je primjer kako se inovacija, ekologija i poljoprivreda mogu spojiti.