razvojni_logo_cb_s

Jesen u Lici slavi svoje 25. izdanje

Ličko-senjska županija i ove godine organizira najveću gospodarsku manifestaciju u županiji i široj regiji. Jubilarna 25. „Jesen u Lici“ održat će od 29. rujna do 1. listopada u Gospiću.

Kako smo već ranije izvijestili, Sporazum o suradnji na organizaciji manifestacije potpisan je prošli tjedan u kabinetu župana Petryja s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije – LIRA i Razvojnim centrom Ličko-senjske županije, koji su preuzeli dio brojnih aktivnosti u organizaciji manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija obilježit će značajno priznanje – Vlada RH prvi put u 25 godina postojanja, prihvatila je pokroviteljstvo nad ovim događanjem. Osim Vlade RH, pokroviteljstvo nad manifestacijom prihvatili su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo poljoprivrede.

Suorganizatori manifestacije su Grad Gospić, Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA, Razvojni centar Ličko-senjske županije, i HOK – Obrtnička komora Ličko-senjske županije. Partner u organizaciji je Turistička zajednica Ličko-senjske županije. Sponzori manifestacije su brojni, a detalji će biti objavljeni uskoro.

Manifestacija “Jesen u Lici” prepoznata je diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Namjera organizatora je promovirati Ličko-senjsku županiju kao vodeću regiju koja brine o specifičnostima brdsko-planinskog područja, te manifestaciju re-pozicionirati u središnju manifestaciju podrške i promocije visoke kvalitete proizvoda s brdsko planinskih područja.

Očekuje se da će manifestacija ove godine okupiti preko 350 izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih država, koji će predstaviti obilje proizvoda visoke kvalitete karakterističnih za područje iz kojeg dolaze. Nadalje, organizatori očekuju rekordnu posjećenost manifestacije, s preko 30.000 očekivanih posjetitelja.