razvojni_logo_cb_s

Kakve aspekte donosi retrogradna Venera u Lavu ?

Kada je tranzitna Venera u   retrogradnom hodu, dolazi do povratka ljubavi iz prošlosti ili obnavljanje ljubavnih veza koje smo imali unazad nekoliko godina. 

Od 23. srpnja do 4. rujna ove godine Venera će biti u svom retrogradnom hodu i mnogima će pokrenuti nerazjašnjene odnose iz prošlosti posebno kada su u pitanju stabilni odnosi osobama u znaku Lava , Škorpije, Bika i Vodolije. 

Kada su u pitanju vatreni znaci, Lavovima donosi nestabilnosti na svim nivoima po pitanju ljubavi i ljubavnih odnosa. Ovnovi će osjetiti pritisak drugih ljudi koji se mogu mješati u njihove ljubavne odnose a kad je riječ o Strelčevima, moguće je da će slobodni pripadnici ovog znaka obnoviti određene veze iz prošlosti. 

Kada je riječ o zemljanim znacima, Bikovima je ovo veoma kompliciran period za izražavanje emocija. Za Djevice je ovo itekako zanimljiv period za ljubav posebno zbog uticaja Marsa u znaku Djevice. Što se tiče Jarčeva za njih je retrogradnost Venere dobrodošla jer će obnoviti neke ljubavne odnose. 

Zračni znaci su veoma loše raspoloženi za bilo koji vid retrogradnosti pa nikome od njih ova Venera ne donosi neke posebne aspekte i pokretanja u dobrom pravcu. Jedino će neke Vage sa podznakom u znaku Lava imati bolju komunikaciju sa partnerom. 

Kada su u pitanju vodeni znaci, za njih je retrogradnost Venere veoma važna jer se bave intenzivno sobom i svojim emocijama. Rakovi će biti upleteni u paralelni svijet ljubavnih odnosa dok će Škorpije biti pozitivno iznenađeni reakcijom partnera. A za Ribe je ovo zanimljiv period jer će se pokrenuti određeni stvari iz prošlosti što će im stabilizirati njihove emotivne veze.