razvojni_logo_cb_s

Lagani kolač od kave – Savršen dodatak popodnevnoj kavi!

Zagrijte pećnicu i pripremite se za ukusno putovanje kroz arome i teksture s ovim neodoljivim receptom za Lagani kolač od kave. Ovaj jednostavan i elegantan kolač osvojit će srca svih ljubitelja kave svojim bogatim okusom, kremastom teksturom i delikatnim mirisom mljevenih badema.

Za pripremu ovog slasnog kolača za četiri osobe, trebat će vam 140 grama mekanog putera, 8 sočnih jaja, 210 grama šećera, 140 grama mljevenih badema, aromatična kašičica kave, te 2 žlice mljevenog keksa i brašna za dodatnu teksturu. Ne zaboravite na malo ruma koji će osvježiti okus kolača te pekmez po želji za dodatni voćni užitak.

Za onaj poseban užitak, pripremite preliv od kave koji će kolaču dodati dodatni sloj raskoši. Za to će vam biti potrebna jedna šoljica svježe skuhane kave, 100 grama čokolade koju ćete rastopiti, te 50 grama putera kako bi preliv dobio savršenu kremastu strukturu.

Krenite u pripremu tako da prvo umutite 8 žumanaca, 140 grama mekanog putera i šećer u kremastu smjesu. Zatim dodajte mljevene bademe, aromatičnu kavu, mljeveni keks (prethodno natopljen u rum), te šlag od 6 bjelanaca koji će kolaču dati lagani i prozračni okus. Pažljivo promiješajte sve sastojke kako bi se sjedinili u savršenu smjesu.

Smjesu stavite u prethodno podmazan pleh i pecite na 200 stupnjeva dvadesetak minuta. Dok kolač mirisom ispuni vašu kuhinju, pripremite preliv od kave miješajući svježe skuhane kave, rastopljene čokolade i putera. Ovaj preliv će se sjajno stopiti s kolačem i dodati mu posebnu notu luksuza.

Kada je kolač pečen i blago zlatno smeđe boje, premažite ga omiljenim pekmezom i nježno prelijte pripremljenim prelivom od kave. Strpljivo pričekajte da se preliv stegne i tada narežite kolač na ukusne štanglice.

Savjet: Ovaj divni kolač najbolje je poslužiti uz šalicu toplog napitka popodne kada vam je potrebna malo osvježenja. Nećete pogriješiti ako koru ovog kolača iskoristite kao podlogu za svoju omiljenu tortu. Njegova lagana tekstura i okus kave će savršeno upotpuniti bilo koju slasticu.

Ovaj Lagani kolač od kave postat će omiljeni desert u vašoj obitelji i među vašim prijateljima. Pripremite ga za posebne prigode ili jednostavno za trenutke kada želite uživati u slatkom zadovoljstvu. Prepustite se ovim okusima i uživajte u čarobnom spoju kave, badema i čokolade!