razvojni_logo_cb_s

Srpski Maldivi za sve one koji vole egzotična mjesta

Tajlandski otok Ko-Čang vrlo dobro je poznat svim ozbiljnijim ljubiteljima egzotičnih ljetnjih destinacija.

Po svojoj ljepoti i atraktivnosti ono stoji rame uz rame sa Puketom i Samuijem, ali je znatno manje komercijalno popularno.Još je manje poznato da i u Srbiji postoji otočić istog naziva, koje još zovu i “srpski Tajland”, s obzirom da sa svojim “starijim bratom” iz Tajlanda ima niz sličnosti.

Srpski Ko-Čang smjestio se nadomak Sremskih Karlovaca, odakle se čamcem prebacite do ovog skrivenog raja koji već godinama odoljeva najezdi turista.

Nakon samo desetak minuta vožnje čamcom po Dunavu stići ćete do ove nevjerovatne oaze netaknute prirode gdje ćete uživati u pjesku, vodi i neobičnom riječnom raslinju, a društvo će vam praviti galebovi, patke i labudovi.

Karlovački otok, Maldivi, Majmunsko ostrvo – sve su to različiti lokalni nazivi za ovaj egzotični sprud koji se na niskom vodostaju pojavljuje točno preko puta Sremskih Karlovaca, a čija pitomost i ljepota nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kavu, pivo, hladan sok, ili uživati u palačnikama i mekikama. Ipak, na otoku postoji nekoliko pravila – poštujte vodu, vodite računa o svojoj bezbjednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.