razvojni_logo_cb_s

Zoran Stanić – Od Vojnića i Korenice do Prvog glasa Srbije

Zoran Stanić Zoja, mladić iz Inđije je koji je nebrojano puta oduševio publiku, kao i stručne žirije bio je jedan od sudionika koji su se okušali u pjevačkim takmičenjima “Prvi glas Srbije” 2012. i “Pinkove zvezde”.

Zoran je rođen u  Vojniću, a do. 5. kolovoza 1995. godine, živio je u Korenici . U Srbiju je došao sa 18 mjeseci, gde se njegova obitelj najprije stacionirala u selu Podunavci, između Kraljeva i Vrnjačke Banje.

Tamo su živjeli tri godine, da bi se odatle preselili u Inđiju. U toku izbjeglištva, Zoran se našao u zdravstvenom problemu opasnom po život, zbog čega je proveo tri nedjelje u bolnici.

U Inđiji je išao u dvije osnovne škole – OŠ “Jovan Popović”, koju je pohađao do četvrtog razreda, i OŠ “Petar Kočić”. Osnovnu školu je završio kao vukovac, da bi potom upisao srednju Turističku školu, koju je završavao u vreme svojih nastupa u šou programu “Prvi glas Srbije” 2013. godine, kada je bio i finalista ovog takmičenja.

Muzikom je počeo da se bavi u osmom razredu osnovne škole, sa nekoliko drugova. Napravili su bend “SKY WINGS”, a kasnije i Balkan beat bend u kojem je Zoran prva gitara i prvi glas benda. Mnoge poznate ličnosti vrlo visoko su ocjenile njegov talenat.