razvojni_logo_cb_s

Brzi u ekskluzivnom razgovoru za Razvojni portal: Širite ljubav među ljudima i gradite mostove bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost

Približava nam se godišnjica rada Razvojnog portala i već sada pripremamo brojne novitete i značajne promjene. U međuvremenu objavljujemo i neke od najboljih i najčitanijih  tekstova do sada.

Miroljub Brzaković Brzi je pjevač,kantautor,muzičar koji je u muzici već 40 godina,devedesetih je bio u samom vrhu folk muzike a njegove pjesme “Prevari me život”,”Neće me pa neće”,”Podigla me iz pepela”,”Knjiga života”,” Caka” balada “Hvala Bogu dobro sam” ,”Evo ti ruka ciganko”(u njegovom izvođenju iz 1991.) “Kafanac” “Jedna žena slična tebi” “Moji drugovi” “Sponzoruše” “Opet bih tebe voleo” “A korak nam jedan fali” i mnoge druge se još uvijek slušaju i izvode po diskotekama i klubovima.Između ostalog je i snimio 1997.godine cd sa poznatim pop pjesmama u svojoj interpretaciji,tu su se našle i pjesme sarajevske grupe Cod “Deni” i “Dođi mi na čaj”,grupe “Indexi ” “Bacila je sve niz rijeku” grupe “Crvena jabuka” “Tugo nesrećo” i još nekoliko pjesama.Radio je pjesme i za kolege i koleginice poput Dragane Mirković,Indire Radić,Viki Miljković a ono što je najnovije uradio je i nekoliko pop pjesama za kolege iz Hrvatske,jedna od njih je i “Da mi je do tebe” za kolegu iz Zadra Daria Botića i tri pjesme za grupu iz Zagreba “Vrijeme ljubavi” “Ti mi leđa okrećeš” “Lice sa naslovnih strana” i treća koja je duetska sa njim i očekuje se njena premijera u narednim danima a takođe uskoro se očekuju i nove pjesme u njegovoj interpretaciji.

Sa Brzim razgovaramo o svim aktualnim temama iz svijeta muzike i njegovog rada.

·  Reci nam nešto o svojim počecima.Kako se Brzi našao u svjetu muzike?

Od kad znam za sebe još kao dijete sam volio muziku,moji roditelji su osjetili moj talenat za muziku i od samog početka su me podržavali.U nižoj muzičkoj školo sam bio najtalentovaniji učenik jer sam završavao dvije godine za jednu ali nisam poslušao savjet mog oca da nastavim sa muzičkim obrazovanjem već sam završio mašinsku tehničku školu,upisao treću godinu Mašinskog fakulteta ali kad sam sticajem nekih okolnosti krenuo kao muzičar u Beogradskim najeminentnijim restoranima u to vrijeme i osjetio finansijsku sigurnost, napustio sam fakultet i i od 1982.godine se bavim profesionalno muzikom.Već tih godina sam počeo da radim pjesme, a u to vrjeme samo za moju dušu.

·  Koja je prva pjesma koju si snimio?

1984.godine sam snimio prvu gramofonsku ploču sa grupom “Južni vetar” i na njoj su se našle i moje dvije autorske pjesme “Romanela” i “Pevam samo tužne pesme”.

·  “Caka” je postala hit za sva vremena.Mislis li da ćeš snimiti pjesmu koja će je zasjeniti?

Da,pjesma “Caka” u kojoj mi je bio gost Rambo Amadeus je bila ispred vremena i sluša se i danas mada je po mom mišljenju moja pjesma “Podigla me iz pepela”(snimljena 1993.godine) do sada ustvari moj najveći hit i najslušanija je pjesma a publika je to potvrdila pregledima na mom youtube kanalu.To je pjesma za koju sam uradio muziku na tekst R.Lazića i otpjevao je na tom izdanju za „Zam produkciju“ i erupcija emocija je uvijek najveća kad nju pjevam na nastupima.

·  Šta Brzi radi danas? Gdje si? Nema te previše u medijima.Gdje nastupaš ?

Bavim se muzikom i dalje srcem i dušom,nema me puno u medijima djelimično i mojim izborom jer ne želim da učestvujem u “cirkusu” koji se dešava u svijetu muzike i traje više od jedne decenije.Radim na svom pjevanju i klaviru,uradio sam mnogo pjesama koje tek namjeravam da snimim a u međuvremenu nudim pjesme i kolegama a da li će ih oni prepoznati to već nije do mene već do njih;kad me pozovu nastupam a ima i toga.Pustio sam na svom youtube kanalu zadnjih nekoliko godina dvije svoje kantautorske pesme “A korak nam jedan fali” i “Hoću pesme Tomine”.A ovih dana ulazim u studio da snimim još jednu pjesmu za sebe.

·  Opiši nam sebe kao osobu kad se reflektori ugasi i kad si daleko od scene!

Ja sam čovjek kao svi drugi samo imam tu privilegiju od Boga da se bavim popularnom profesijom.Volim da pročitam dobru knjigu,kolekcionar sam diskova i još uvijek naručim po neki cd koji mi se dopadne,slušam velike muzičare i pjevače svjetske muzike,pogledam po neki dobar film ili seriju a najviše vremena posvećujem mojim kućnim ljubimcima(mačkama) ili ti mojim djevojkama kako ih ja zovem.(Anđela i Nata).

·  Što možemo od tebe očekivati u budućnosti?

U budućnosti od mene se tek mogu očekivati pjesme, što narodnjaci kako ih mi muzičari zovemo ovdje,  a takođe i pop pesme i za  mene i za moje drage kolege,samo zdravlje da nas posluži.

·  Meni su tvoje dvije pjesme posebno drage: “Čuvar moga sna” i “Moji drugovi”. Koja je tebi pjesma najdraža ili za koju možeš reći da ti je “lična karta”??

Moja muzička lična karta je “Prevari me život” koju sam snimio 1991.godine i zahvaljujući njoj je krenula moja muzička karijera u svakom pogledu,naravno sve su mi drage jer da nisu ne bi ih snimio a ako mogu da izaberem jednu od najdražih to je moja balada “Hvala Bogu dobro sam”.

·  Ukoliko te pozovemo možemo li očekivati i neki tvoj nastup u Hrvatskoj?

Naravno da ću se vrlo rado odazvati svakom vašem pozivu jer na prostorima Hrvatske nikad nisam nastupao ali sam siguran da će se i to dogoditi u skorijoj budućnosti.

·  Tvoja poruka čitateljima Razvojnog portala?

Moja poruka čitateljima Razvojnog portala je:,budite mi zdravi i veseli.širite ljubav i gradite mostove među ljudima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost jer muzika je Božiji govor koji svi razumijemo kad je iskrena i iz srca i duše.