razvojni_logo_cb_s

Busovača: Pozitivna priča o nastanku i uspjehu Farme Tanasić

U svijetu gdje mnogi teže materijalnom bogatstvu, Boris Tanasić iz Busovače izabrao je drugačiji put. Umjesto da kupi automobil Golf 7, odlučio se za nešto sasvim neočekivano – kupnju krava. Danas je priča o Borisu inspiracija mnogima jer uspješno balansira između svoje strasti prema farmiranju i vožnje svog novog Golfa.

Prije pet godina, Boris je sakupio dovoljno novca da si priušti prestižni automobil Golf 7, no shvatio je da ima veće snove. Odlučio se za kupnju krava i danas upravlja farmom s 160 grla stoke, a na vrhu toga, sada također ima svoj novi automobil.

Boris je zemlju površine preko 5000 duluma ogradio čuvaricom koja se napaja solarnim putem. Ovo ekološki osviješteno rješenje osigurava održivo gospodarenje resursima i zaštitu okoliša. Na farmi Boris primjenjuje sustav krava-tele, što pomaže optimizirati proizvodnju i brigu o stoci.

No, Borisova priča ne završava samo na uspješnom farmiranju. Njegov pastir, Omer, naišao je na probleme s plaćanjem kazne i bio je suočen s mogućnošću odlaska u zatvor. Boris je, pokazavši veliku dobrotu, platio Omerovu kaznu.

Kako bi mu pomogao dalje, zaposlio je Omera i njegovu suprugu na farmi. Sada ova obitelj zajedno radi na farmi, ostvarujući stabilan mjesečni prihod od oko 4000 KM.