razvojni_logo_cb_s

Konferencija “Važnost Integracije Skrbi i Neformalne Skrbi: Zbrinjavanje i Otpust Kompleksnih Pacijenata”

Psihijatrijska bolnica Ugljan domaćin je konferencije “Važnost Integracije Skrbi i Neformalne Skrbi” koja će se održati u petak, 22. rujna 2023. Cilj je analizirati izazove u pružanju skrbi kompleksnim pacijentima, s naglaskom na integraciju formalnih i neformalnih oblika skrbi. Konferencija će donijeti primjere dobre prakse na području Zadarske županije, s posebnim osvrtom na otok Ugljan.

Smjernice za razvoj javnih politika za dostupnost zdravstvene skrbi bit će predstavljene u sklopu konferencije. Cilj je osigurati izvrsnu skrb svim građanima, neovisno o njihovom mjestu stanovanja.

Program Konferencije:

  • 11:30 – Registracija sudionika
  • 12:00 – Dr. med Karmen Lončarek, iz Zavoda za integriranu i palijativnu skrb KBC-a Rijeka i Zdravstvenog opservatorija, prezentirat će smjernice o integraciji skrbi (27/4/365).
  • 12:15 – Panel rasprava: Integracija skrbi na primjeru Zadarske županije, u kojoj sudjeluju stručnjaci i predstavnici relevantnih institucija.

U drugom dijelu konferencije, bit će fokus na neformalnoj skrbi i podršci neformalnim njegovateljima:

  • 14:00 – Dr. med Karmen Lončarek ponovno će predstaviti smjernice, ovaj put o neformalnoj skrbi.
  • 14:15 – Panel rasprava: Neformalna skrb u Zadarskoj županiji i na otoku Ugljanu, s relevantnim stručnjacima i predstavnicima uključenim u pružanje podrške pacijentima i njihovim obiteljima.

Konferencija ima za cilj identificirati ključne izazove i prilike u pristupu kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi te promicati integraciju formalnih i neformalnih skrbitelja. Posebna pažnja bit će posvećena modelu Psihijatrijske bolnice Ugljan i specifičnostima skrbi na otoku.

Ovo okupljanje organizira Zdravstveni opservatorij, platforma koja potiče suradnju između sektora u području zdravstva. Smjernice za razvoj javnih politika za dostupnost zdravstvene skrbi bit će naglašene kao ključni alat za unapređenje sustava skrbi.

Projekt Zdravstveni opservatorij okuplja organizacije civilnog društva, akademsku zajednicu i sindikate s ciljem jačanja dijaloga s javnom upravom i promicanja reformi u zdravstvenom sektoru.

Važno je naglasiti da je sudjelovanje na konferenciji besplatno, ali je potrebna prethodna registracija. Detalje i informacije možete pronaći na službenoj web stranici konferencije.