razvojni_logo_cb_s

Indira Radić: Od medicinske sestre u Zagrebu do vrha estradne scene

Kada bi na javnoj i medijskoj sceni Srbije popisali sve ljude koji su došli sa druge strane Drine i napravili impozantne rezultate, popis bio bio dugačak i trebalo bi nekoliko dana da se kompletira. Jedna od osoba koja se vinula u prave estradne visine je Indira Radić.

Prije nego što je došla u Srbiju i postala poznata pjevačica, Indira Radić živjela je u Zagrebu, gdje je radila kao medicinska sestra u bolnici.

Indira je rođena  u Doboju, u Bosni i Hercegovini, gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Njena želja bila je da se bavi pjevanjem, ali u tome nije imala podršku roditelja, pa je morala da se obrazuje za neko drugo zanimanje.

– Najviše zbog majke, koja nije željela da postanem pjevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banja Luci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara. Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće – rekla je Indira, pa se osvrnula na svoje prvo zaposlenje u glavnom gradu Hrvatske.

– Ostao mi je u lijepom sjećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo voljele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pjevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu – otkrila je pjevačica, a onda i progovorila o početku muzičke karijere.

– Beograd sam dobro upoznala tek posle dužeg boravka u njemu. Danas su Beograd i Srbija moja domovina. Pošto sam putnik, umjetnik, uvijek čekam kada ću sletjeti u svoju beogradsku luku, u kojoj me čekaju najdraži. Ovdje sam najspokojnija. Bilo je u početku vrlo teško! Došla sam iz malog mjesta, govorila ijekavicu, nikoga nisam poznavala. Pune tri godine bile su potrebne da se naviknem i da započnem muzičku karijeru prisjetila se Indira Radić.